Haberler

Muğla'da Girişimcilere Sertifika

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın finansal desteği, KOSGEB ile Ortaca Belediyesi yürütücülüğünde uygulanan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"nin 1.dönemi tamamlandı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın finansal desteği, KOSGEB ile Ortaca Belediyesi yürütücülüğünde uygulanan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"nin 1. dönemi tamamlandı.

Eğitimlerde ilk grup olan ve başarılı 30 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Ortaca Belediyesine ait Kültür Parkta yapılan törene 1.Dönem Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan kursiyerler ile KOSGEB Muğla İl Müdürü Uygar Köse, Ortaca Belediye başkanı Hasan Karaçelik, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve MUTSO üyeleri katıldı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş sertifika töreninde yaptığı konuşmada, girişimciliğin günümüzde elde edilmesi gereken en önemli özelliklerden birisi olduğunu vurguladı. Karakuş, "Artık her şeyi devletten beklemek, devlet dairesine girip hayatım kurtulsun deyiminin sonuna gelindi diye düşünebiliriz. Bundan sonraki süreçte devlet bu tür desteklerle girişimcilerin yola çıkmalarını sağlayacak. Ondan sonra da hepimiz kendi işimizi kurup başarılı olmaya, hem kendi ekonomimizi, hem aile ekonomimizi hem de ülke ekonomisini belirli düzeye çıkarmak zorundayız. Bu konuda da girişimcilik kursunu bitirip sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimiz KOSGEB'in vermiş olduğu 30 bin liralık başlangıç sermayesi ve 70 bin liralık 0 faizli iki yıl ödemesiz kredi sayesinde kolaylıkla orta ölçekli bir işyerini hayata geçirme olanağına sahipler. Bizde oda olarak başından beri bu çalışmalara destek oluyoruz, yeni projeler için çalışıyoruz" dedi.

Son 2 yılda yaklaşık 2 bin kişiye girişimcilik sertifikası verdiklerini kaydeden KOSGEB Muğla İl Müdürü Uygar Köse, "KOSGEB 2011 yılında kurulduğundan bu yana 2 bin kişiye sertifika verdik. Şu ana kadar 2 yılda destek verdiğimiz, projesini ve iş planını kabul ettiğimiz girişimci sayısı 150'nin üzerinde. Bizden halen de destek almaya devam ediyorlar. Girişimcilik destek projesinin amacı yeni kurulan işletmenin ayakta kalmayı öğrenene kadar KOSGEB tarafından desteklenmesidir. Kursiyerlerimiz girişimcilik kurslarına katılarak proje kapsamında katetmeleri gereken en önemli mesafeyi katetmiş durumdalar. KOSGEB'den 3 bin liradan 100 bin liraya kadar destek alabileceksiniz. Sizlerin de işletmelerinizi kurarak başvurularınızı bekliyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ortaca Belediyesi Hasan Karaçelik Bülent Karakuş Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title