Haberler

Müftüyü 'Dede Postuna' Oturtan Yönetim Görevden Alındı

"MüFTü DE OLSA POSTA OTURAMAZ" çORUM Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şubesi yönetiminin, İl Müftüsü Ahmet çelik ile Hitit üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.

"MüFTü DE OLSA POSTA OTURAMAZ"

çORUM Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şubesi yönetiminin, İl Müftüsü Ahmet çelik ile Hitit üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferhat Koca'yı, vakıftaki 'dede postu' makamına oturtması genel merkezin tepkisini çekti. Genel merkez, çorum Şubesi yönetimini görevden aldı. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, "Müftü de olsa dede olmayan hiçbir kimse 'dede postu' denilen makama oturamaz" dedi.

YÖNETİM GÖREVDEN ALINDI

çorum Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şubesi MD+BOMD-BOBaşkanı Durmuş Aslan ile yönetiminde bulunan 6 kişi, geçen 18 Şubat'ta yapılan Hızır Cemi töreninde İl Müftüsü Ahmet çelik ile Hitit üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferhat Koca'yı 'dede postu'na oturttukları gerekçesiyle, geçen 11 Mart tarihinde görevden alındı.

Yönetimin görevden alınmasıyla ilgili Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez bir açıklama yaptı. çorum'a gelen Geçmez, şube yönetiminin, 18 Şubat'ta vakıfta düzenlenen Hızır Cemi'nde, İl Müftüsü ile İlahiyat Fakültesi Dekanı'nı 'dede postu'na oturttukları gerekçesiyle görevden alındığını söyleyerek, "Müftü de olsa, dede olmayan hiçbir kimse oraya oturamaz. Yapılan, cem törenine ve Alevi geleneklerine saygısızlıktır. Yaşananlar, çorum Şubesi yönetiminin görevden alınması için bardağı taşıran son damlaydı" dedi.

Bir müftünün veya dekanın kendisinin, dede postuna oturup oturulmayacağını bilememesinin normal olduğunu kaydeden Ercan Geçmez, "Bunu şube yönetiminin bilmesi ve buna izin vermemesi gerekirdi. Cem törenimize herkes katılabilir. O makama oturamazlar. Biz camide imamın yerine oturmuyorsak onlar da cem töreninde 'dede postu'na oturamaz" diye konuştu.

çorum'da Alevi- Sünni kardeşliğinin gelişmesine katkı yapmak istediklerini söyleyen Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Geçmez, "Alevi Alevi gibi, Sünni de Sünni gibi yaşamalıdır. Kimse Alevileri Sünnileştirmeye, Sünnileri de Alevileştirmeye çalışmamalıdır. Sünnilerle çatışmak gibi bir düşüncemiz yok. Tek gayemiz Alevi kardeşlerimizin sorunlarını dile getirmek ve haklarını aramaktır" diye konuştu. Geçmez, ayrıca en geç 6 ay içinde genel kurul yaparak, yeni bir yönetim oluşturacaklarını kaydetti.

"POSTA OTURTMADIK, İFTİRA ATILIYOR"

çorum Şubesi eski Başkanı Durmuş Aslan ise kesinlikle müftü ve dekanı dede postuna oturtmadıklarını söyleyerek kendilerine iftira atıldığını dile getirdi.

Kemal KARADAĞ/çORUM - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title