Haberler

Müftülük'ten 'Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve Anlama' Programı

Kütahya İl Müftülüğü tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıldönümü sebebiyle düzenlenen program, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Kütahya İl Müftülüğü tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıldönümü sebebiyle düzenlenen program, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Belediye Eski Kültür Sarayı'ndaki etkinlik, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra kürsüye gelen İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, "Mehmet Akif Ersoy dönmemiş, paraya ve makama yaltaklanmamış, vicdanına hıyanat etmemiş, gururuna çiğnememiş, insan kalmış hak bildiği yönde tek başına gitmiştir. Akif'in kendi ifadesiyle 'Allah bu milleti bir daha bu milleti istiklal Marşı yazdırmasın' diyorum" diye konuştu.

'Umut ve Hareket Şairi Mehmet Akif Ersoy' konulu konferansa konuşmacı olarak Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli katıldı.

Kemikli, "Akif bir hareket adamıydı. Akif durmadı. Akif bir umut adamıydı. Umudunu yitirmedi. Mehmet Akif Ersoy, bir ahlak adamıydı, ahlaklı oldu. Fedakarlık yapmaya gayret gösterdi. Hareket şairi umut aşılayan bir bilge ve ahlaki değerleri sadece söyleyen değil, ahlakı yaşan adamdı" ifadelerini kullandı.

Konferans sonrası Kütahya İl Müftülüğü tarafından Kur'an Kursu öğrencileri arasında 'İstiklal marşını ezberden güzel okuma' yarışmasında birincilik elde eden Hayme Hatun Dörtyol Kız Kur'an Kursu öğrencisi Büşra Solmaz, İstiklal Marşı'nı okudu.Bu arada, bazı izleyiciler gözyaşlarını tutamadı.

Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Prof. Dr. Bilal Kemikli'ye günün anısına üzerinde kendi fotoğrafının yer aldığı bir çini tabak hediye etti.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Hacı Yusuf Gül Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title