Haberler

Batman Müftülüğü Suriyeli Sığınmacılara İftar Verdi

Güncelleme:

Batman İl Müftülüğü, Suriye' de çatışmalardan kaçarak Batman'a gelip barınan Suriyeli 360 sığınmacıya Batman Merkez Sena Düğün Salonunda iftar yemeği verdi.

Sena düğün salonunda verilen iftar yemeğine 360 Suriyeli sığınmacı katılırken, Suriyeli Mültecilerle ilgilenen İl Afet ve Acil Durum Müdürü Fevzi Bakır da iftar yemeğine katıldı.

İftar yemeğinde Kürtçe ve Arapça bir konuşma yapan İl Müftüsü Hasan Çağlar şunları söyledi; "Şüphesiz ki herkes kendi vatanında, kendi toprağı üzerinde, kendi yuvasında hür ve mutlu yaşamak ister. Bu, herkesin en tabii hakkıdır. Ancak maalesef tarihin her döneminde gerek doğal nedenler gerekse savaşlar, iç çatışmalar ve zalimlerin zulümlerinden dolayı sizler gibi insanlar yurtlarından hicret etmek mecburiyetinde kalmışlardır.Sizler 'Muhacir' siniz ama bizler tam 'Ensar' değiliz. Tam ensar değilsek de, halk, Valilik ve devlet olarak imkânlar ölçüsünde sizlere yardımcı olunmaya çalıştığını söyleyebiliriz.Cenab-ı Allahtan, zalimlerin mazlumlar üzerindeki zulmünü kaldırmasını, ülkenizde mevcut savaşı sona erdirerek adil ve insani bir idare ikamesiyle sizleri yurdunuza huzur içinde döndürmesini niyaz ediyoruz" dedi.

İl Müftüsü Hasan Çağlar' ın konuşmasından sonra iftara katılan Suriyeliler adına biri Kürtçe diğeri Arapça olarak iki sığınmacı birer konuşma yaptı.

Konuşmalarında Batman halkına, Valilik ve Devlete şükranlarını ve iftar veren Batman İl Müftülüğüne teşekkürlerini dile getirdiler.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title