Haberler

Müftüden Üniversiteli Gençlere Konferans

Samsun'un Bafra İlçe Müftülüğü, gençlere yönelik irşat faaliyetleri kapsamında, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bafra Yurdu'nda kalan öğrencilere konferans verdi.

Samsun'un Bafra İlçe Müftülüğü, gençlere yönelik irşat faaliyetleri kapsamında, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bafra Yurdu'nda kalan öğrencilere konferans verdi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun da aylık programıyla birleştirilerek Bafra Yurt Kur Binası Konferans Salonu'nda "Hz Peygamber ve Gençlik" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Bafra İlçe Müftüsü Bürhan Keleş katıldı. İlçe Müftüsü Keleş konferansında özetle Hz. Peygamber'in gençliğinden ve gençlere verdiği önemden bahsetti. Keleş, gençlere, gençliklerinin kıymetini bilmelerini, Allah'ın hayat sermayesi olarak verdiği ömrün en önemli kısmının gençlik yılları olduğunu, bu enerjinin vatan, millet ve insanlığa hizmet için çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Hz. Peygamber'in, genç yaşta Usame Bin Zeyd'i komutan olarak, Musab Bin Umeyr'i öğretmen ve Muaz Bin Cemel'i de vali olarak görevlendirerek gençlere güvendiğini, hayatın en kıymetli ve verimli dilimi olan gençliğin ve bu enerjinin müspet yönde kullanılması gerektiğini işaret eden Keleş, "Gençliklerinizi temiz yaşayın. Kendinizi kötü alışkanlıklardan ve günahlardan koruyun. Eğer böyle yaptığınız takdirde ahrette Allah'ın sizleri arşın gölgesinde barındıracaktır" dedi.

Konuşmasının son bölümünde de Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde açılan Kur'an kursundan bahsederek öğrencilerin kursa katılmalarını teşvik etti. Ayrıca Kutlu Doğum Haftası'nda yurtta programlar yapacağı sözünü veren Bafra Müftüsü Keleş, öğrencilere başarılı ve mutlu olmaları için bazı tavsiyelerde bulunarak sözlerini tamamladı.

Program sonunda, yurtta kalan tüm öğrencilere "Gençlerle Söyleşi" adlı kitap hediye edildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yurtlar Kurumu Samsun Bafra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title