Haberler

Müftü Bilgiç Hacı Adaylarını Bilgilendirdi

Güncelleme:

Ödemiş Müftülüğü, 2013 yılı hac ibadeti için kutsal topraklara gidecekler için 4 günlük bir seminer düzenledi.

Ödemiş Müftülüğü, 2013 yılı hac ibadeti için kutsal topraklara gidecekler için 4 günlük bir seminer düzenledi. Kiraz, Beydağ ve Ödemiş'ten hacca gidecek olan vatandaşlar düzenlenen seminere katıldılar.

Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, düzenlenen seminerde, hac ibadetinin İslam'ın beş temel esasından biri olduğunu hatırlatarak, adayların hacca gitmeden önce ve kutsal yolculuk esnasında yapması gerekenleri anlattı. Bilgiç, "Maddeten ve manen bir takım fedakarlıklar yapmak zorundayız. Bunların boşa gitmemesi için hac ibadeti hakkında bilgili olmalıyız. Yapacağımız ibadeti bilerek bu kutlu yolculuğa çıkarsak, hem yaptığımız ibadetten zevk alırız, hem de kusursuz ve eksiksiz bir ibadet yapmanın hazzını yaşarız. Hac ibadetinin daha güzel yapılması için hac eğitim seminerleri tertipledik. Bu toplantılara özellikle katılmanızı istirham ediyorum. Hac ibadeti meşakkatli ve zor bir ibadettir. Bu ibadetin zorluğuna karşılık olarak ta mükafatını Cenab-ı Allah kat kat verecektir. Bu ibadetin en güzel şekilde ifa edilmesi için bilgili olmak, sabırlı olmak gerekir. Şu andan itibaren sabır konusunda kendimizi planlayalım, programlayalım ve kutsal yolculuğumuz esnasında adeta sabır küpü olalım" dedi.

"Şu andan itibaren yüce Allah'ın çağrısını aldınız ve hacı olmak için yollara düştünüz. Hacı olmak çok büyük bir şereftir. Herkese nasip olmayan bir şereftir. Allah'ü Teala'ya misafir olmaya gidiyorsunuz. Bu misafirliğin ağırlığı içerinde ve O'na yakışan misafirler olmalıyız" şeklinde konuşan Bilgiç, şunları söyledi: "Haccın üç aşaması var. Birinci aşama hacca hazırlık aşaması, ikincisi aşama haccın eda edildiği dönem, yola çıkma, hac ibadetini yapma ve geri evimize gelinceye kadar yaptığımız dönem, üçüncüsü ise hacdan sonra hacı kalmaktır. Hacı olmak mı zor, hacı kalmak mı zor, aslında ikisi de zor. Ama hacı kalmak daha zordur. Bunun bilincinde olmalıyız."

Cidde'ye giden hacı adaylarının havaalanında ihrama girmelerini, pasaport kontrolünden geçmelerini, uçağa binerken yapılması gerekenleri detaylarıyla anlatan Bilgiç, "Hacca gitmeden önce kendinize beyaz bir sayfa açınız, Hacca gittiğinizde zamanınızı alışveriş yaparak değil, ibadet ederek değerlendiriniz. Sizlere verilen kitap, broşür ve CD'lerden oralar hakkında bilgi edininiz, oradaki zamanınızı en iyi değerlendirmek için şimdiden bilgi edinmek için zaman ayırınız. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu kutsal yolculuğunuzda sizleri gittiğiniz her yerde asla yalnız bırakmayacaktır. Bu yolculuk esnasında ibadetinizi daha kolay yapmanız için kafileyle beraber biri bayan görevli olmak üzere din görevlilerinin rehberliğinde ibadetlerinizi daha kolay ve bilgili yapacaksınız. Sağlık ekibi, irşat ekibi, servis ekibi, ayniyat ekibi gibi, her yerde ve her zaman sizlere hizmet eden Diyanet İşleri Başkanlığı ekiplerini göreceksiniz" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ödemiş Beydağ Müftü Hac Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title