Haberler

Müezzinoğlu: Çeşme Suyu Değil Damacana Suyu Tüketiyorum

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'da şebeke suyuna atık suların karıştığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı, "Çeşme suyu içmiyorum." dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'da şebeke suyuna atık suların karıştığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Müezzinoğlu "Ben çeşme suyu tüketmiyorum. Damacana suyu tüketiyorum. Kızılırmak suyundaki sülfat oranı yüksek olduğu için bunun da renk değişikliği ve kokuya sebep olduğu için koku ve renkte bir sorun var. Kokusu, rengi dışında Ankara suyunda sorun yok" dedi.

"KOKU VE RENKTE BİR SORUN VAR"

NTV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, Ankara'da yaklaşık 500 numene suyun incelendiğine dikkat çekerek, "Ankara'da yaklaşık 500 numene incelendi. Şu anda Ankara'nın kullanım ve içme suyunda vatandaşımızın sağlığı ile ilgili en ufak sıkıntılı bir durum söz konusu değil. Suyun rengi ve kokusu konusunda büyük oranda Kızılırmak'tan daha önce Ankara'nın kullandığı su miktarı arttı. Kızılırmak suyundaki sülfat oranı yüksek olduğu için bunun da renk değişikliği ve kokuya sebep olduğu için koku ve renkte bir sorun var. Ama sağlık açısından Ankaralı vatandaşlarımız rahat olsunlar. Sağlık açısından herhangi bir sorun söz konusu değil" diye konuştu.

Müezzinoğlu, "Odalara gelince, odalarımız çok daha bilimsel reel ve kamuoyunu yanlış kasıtlı bilgilerle, ideolojik duruşlarla yanlış yönlendirmeye hakları yok. 2 gün sonra yine mahcup olacak onlardır. Kolera salgını gibi cümleler kullanılıyor. Bu anlamda en ufak bir ön uyarı bile söz konusu değil" dedi.

"İZMİR'DEKİ BAĞIRSAK ENFEKSİYONLARI ANKARA'YA GÖRE SON 15 GÜNDE DAHA YÜKSEK"

İzmir'deki bağırsak enfeksiyonları vakalarının Ankara'ya göre son 15 günde daha yüksek olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, "İzmir'deki bağırsak enfeksiyonları Ankara'ya göre son 15 günde daha yüksek. Mevsim değişikliğine bağlı olarak son 15 gündür üst solunum enfeksiyonlarında olağan bir artış var. Bağırsak enfeksiyonlarında Türkiye genelinde çok hafif bir artış var" ifadelerine yer verdi.

"KOKUSU RENGİ DIŞINDA ANKARA SUYUNDA SORUN YOK"

Ankara'nın suyunda koku ve renk dışında herhangi bir sorun olmadığını söyleyen Müezzinoğlu, "İçme suyunu genelde daha önce de Gökçek 'suyu içebilirsiniz' diyordu. Ama bu sürede kokusu, rengi dışında Ankara suyunda sorun olmadığını rahatlıkla söyleyebiliyorum. Ne yazık ki ben çeşme suyu tüketmiyorum. Damacana suyu tüketiyorum" dedi.

(İSTANBUL'DAKİ UYUZ VAKASI) "ZAMAN ZAMAN BU TÜR ENFEKSİYONLAR OLABİLİR"

İstanbul'daki Uyuz vakalarının Türkiye'de barınan Suriyeli vatandaşlarla olan ilişkisine ilişkin Müezzinoğlu, "Türkçemizde, "Öküz altında buzağı aramak" diye bir cümle vardır. Ben de "karınca altında buzağı aramak" gibi sığmaz. Karınca altına buzağı sığmaz. Sağlıkta bugün tatbiki sorunlar var. İstanbul'da 7 tane çalışanımızda uyuz vakası tespit edildi diye, Türkiye'de, hastanede bir salgın gibi kamuoyuna yansıtmak yanlıştır. Zaman zaman bu tür enfeksiyonlar olabilir. Ama servis kapatıldı veya salgın var yalanını söylemeye kimsenin hakkı yok. 7 tane vatandaşımıza uyuz teşhisi koyduk diye Türkiye'ye gündem yapmaya çalışan Tabip Odası'na ben teşekkür ediyorum. İlk defa sağlıkla ilgili bir konu ile de ilgilendiler. Oradaki vaka kontrol altında tedavisi var" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Türkiye Çeşme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500

Yorumlar (8)

bilgeturk:

bazı yalakalar su her kötü yorumunu yapana chpli diyordu alın bakalım buna ne diyeceksiniz. Yalakalıkta çığır açtınız.

18
0
yanıtYanıtla
HAKAN KAPTI:

SN. SAĞLIK BAKANI SEN DEVLETSİN, NİYE ZAMANINDA ÖNLEM ALINMADI, SEN İÇMEDİĞİN SU İÇİN NEDEN SORUN YOK DİYORSUN. GÖKÇEK KAÇYILLIK BELEDİYE BAŞKANI, SU SORUNU BUGÜNE KADAR GİDERİLMELİYDİ. AYTAÇ DURAKTAN FEYZ ALSINLAR, ADANADAKİ SİSTEMİ GİDİP İNCELESİNLER.

12
1
yanıtYanıtla
a e:

ben çeşme suyu içiyorum afrikaya bakıp şükür edelim . oturarak su içerseniz midenizdeki asit tüm salgın hastalıkların mikroplarını dahi öldürebilir. bu hem hadisle hemde bilimsel olarak vardır. geçen yaz hep ayakta su içerdim ankara suyu şimdikinden daha kötü kokuyordu ozaman içinde hep cırcır oluyordum. şimdi oturarak içiyorum su yüzünden cırcır olmadım hatta tam aksine kabız oldum :) . melih gökçeğide zerre kadar sevmem genel olarak başarılı olabilir ama toplu taşımada başarısız . bizi attan indirip eşeğe bindirdi. Yeşil halk otobüsleri vardı bildiğin otobüsdü onları kaldırdı. minibüsün biraz daha büyüyü otobüslerin yarısı olan midibüsleri özel halk otobüsü yaptırdı. bu attan inip eşşeğe binmek değilmi.

0
11
yanıtYanıtla
E.A:

SENİN GİBİ BEYİNSİZLER HADİSLERİ BİLE KENDİ ÇIKARINA ALET ETMEKTEN GERİ KALMAZ, NE DİYELİM ALLAH ISLAH ETSİN SİZİ. . .

yanıt0
yanıt0
resul:

i. melih kapağın ağzını sıkı kapa hava almasın !

9
1
yanıtYanıtla
İPEK:

NASIL OLSA BU HALKIN AĞZINDA DİLİ YOK ÖYLEDE BÖYLEDE ÖLSÜNLER ADAMLAR PKKYI YAŞATMAYA ÇALIŞIYORLAR KİM AĞLARSA O HAKLI POLİTİKASI

1
0
yanıtYanıtla
İPEK:

MÜSLÜMAN TÜRK HALKI DEVLETİN PLANINDA YOK DÜŞMALARIMIZ ZATEN BİR KAŞIK SUDA BOĞACAKLAR ALLAH CC. BİZE YARDIM ETSİN. . . . . . . . . . . . .

1
0
yanıtYanıtla
hadi len:

ne içersen içççççççç. . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title