Haberler

Mudurnu İçin "Sakin Şehirler" Ağına Başvuru Yapıldı

Güncelleme:

Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, uluslararası "sakin şehirler" (citta slow) ağına dahil olmak için başvuruda bulunduklarını söyledi.

Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, uluslararası "sakin şehirler" (citta slow) ağına dahil olmak için başvuruda bulunduklarını söyledi.

İnegöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarihi İpek ve Baharat yolu üzerinde bulunan Mudurnu'nun, "Tarihi Ahi Kenti Mudurnu" ismiyle UNESCO Dünya Miras Geçici Listesine dahil olduğunu, uluslararası "sakin şehirler" ağına dahil olabilmek için de başvuru yaptıklarını belirtti.

Mudurnu Belediyesinin sahip olduğu Mudurnu Kaymakamlığı, Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Mudurnu Kent Konseyi ve Mudurnu Kültür Turizm ve Dayanışma Derneğinin ortak ve paydaşları olduğu "Mudurnu Kültürel Miras Alan Yönetim Planı"nın hazırlandığını anlatan İnegöl, "Planla, yerel kültürel miras kaynaklarının korunmasını sağlayan, yerel halkın ihtiyaçlarını gözeten, koruma ve kalkınma arasında denge kuran, sürdürülebilir bir gelişme stratejisi yaratmak ve uygulama hedeflendi." diye konuştu.

2009'da göreve geldiğini hatırlatan İnegöl, 2009'dan bugüne kadar 30 tescilli taşınmazın projelendirilmesinin yapıldığını ve bunlardan 20'sinin restorasyon uygulamasının gerçekleştiğini ifade etti.

Bu tip çalışmaların genellikle Kültür Varlıkları Koruma Kurulunun Taşınmaz Kültür Varlıklarının Onarımına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmeliği kapsamında finanse edildiğini belirten İnegöl, "Bunlarla beraber mülkiyeti Mudurnu Belediyesine ait Tekkeliler Konağı'nın restorasyonu sponsorlar vasıtasıyla yapılmıştır." dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mehmet İnegöl Mudurnu Bolu Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title