Haberler

Mudanya Lozan Vakfı'ndan "Sakin Şehir" Projesi

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, geçtiğimiz günlerde faaliyete başlayan Lozan Mübadilleri Vakfı Şubesi, “Sakin Şehir-Sakin Yemek” adlı projesini tanıttı.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, geçtiğimiz günlerde faaliyete başlayan Lozan Mübadilleri Vakfı Şubesi, "Sakin Şehir-Sakin Yemek" adlı projesini tanıttı.

Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Şubesi Başkanı Cumhur Aksal, Alaçatı modelini Mudanya'da hayata geçirip, Giritlilere ait ne varsa sergilenecek bir festival yapmak istediklerini söyledi. Aksal, "İstanbul'a saatlerce mesafe uzakta buluna Alaçatı her yıl düzenlediği Girit faaliyetiyle binlerce İstanbullu ziyaretçi çekiyor. Alaçatı ne kadar uzaksa Mudanya o kadar yakın sloganıyla yola çıkarak, elimizdeki zengin potansiyeli değerlendirip, çok daha güçlü faaliyetler düzenleyeceğiz" dedi.

Aksal, "Sakin Şehir-Sakin Yemek" projesinin gerçekleştirilmesinde Mudanya Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Kent Konseyi temsilcileri, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü ve Mudanya'daki sivil toplum örgütlerinin desteklerine ihtiyaç olduğunu belirterek, bu kurumların projeye destek olmalarını istedi.

Mudanya'nın tarihi dokusunun bu tür faaliyetler için yeterli olduğu söyleyen Aksal, "Mudanya merkez ve Kumyaka köyü yiyecek kültürü olarak Girit mutfağının bütün özelliklerini taşımakta. Giritlilere ait tarladan sofraya ot yemeklerinin her çeşidi Mudanya'mızda mevcuttur. Kumyaka'da gerçekleştirilen organik tarıma dayalı ot üretimi ve yemek yapımı, projemizi kaldıracak güçtedir. Bu sebeple bizler bir an önce projemizi uygulamaya koyarak İstanbulluları her yıl belirlenen günlerde Mudanya çekmek zorundayız" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mudanya Alaçatı Lozan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title