Haberler

Mtso'dan Akdeniz Oyunları'na Destek

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Akdeniz Oyunları'nın hazırlık sürecinde oda olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Akdeniz Oyunları'nın hazırlık sürecinde oda olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

MTSO'dan yapılan açıklamaya göre, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Kasım Tanrıöver ve Başkan Danışmanı Ezgi Uçar ile birlikte 2013 Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Taha Aksoy'u ziyaret etti. Ziyarette, Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e kazandırılması sürecinde yürütülen çalışmalarda MTSO'nun birebir yer aldığını anımsatan Aşut, odanın, oyunların hazırlık sürecinde de olanakları doğrultusunda her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti. Aşut, "Ziyaretimizin amacı da hem gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi almak hem de önümüzdeki süreçte Mersin'in en büyük sivil toplum kuruluşu olarak size nasıl destek vereceğimizi öğrenmek ve bu kapsamda diğer sivil toplum kuruluşları arasında görev paylaşımı yapabilmektir" dedi.

Mersin'e ay sonunda kruvaziyer gemisinin geleceğini anımsatan Aşut, gelen misafirlere 2013 Akdeniz Oyunları'nın anlatılması gerektiğinin altını çizdi. "Sahayı hazırlamamız lazım" diyen Aşut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kruvaziyer firmasının yetkilileri Mersin'e gelerek saha çalışması yaptılar. Gezilecek yerleri gördüler. Bizim de gelen yolcuları bilgilendirmemiz gerekiyor. Gelen yolculara, Mersin'in Akdeniz Oyunları gibi uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan bir kent olduğunu duyurmamız gerekir. Kruvaziyer gemisinin gelmesi Akdeniz Oyunları için güzel bir adım ve tanıtım fırsatı olacaktır. Bu anlamda MTSO olarak Akdeniz Oyunları'nın kente kazandırılmasında gösterdiğimiz çabayı, organizasyon ve hazırlık süresince de göstereceğimizi tekrar ifade etmek isterim. Amacımız, bu organizasyonun kentimize ve ülkemize yakışır bir şekilde yapılmasıdır."

Oyunlara hazırlık sürecinde yapılan işler ve ekibi hakkında bilgi veren Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Aksoy da çalışmalarla ilgili tanıtım ve halkla ilişkiler ile kültürel departman olmak üzere iki departman bulunduğu bilgisini verdi. Sportif çalışmaların kültürel çalışmalara entegre edilmesi gerektiğini dile getiren Aksoy, "Bu noktada kent dinamikleri rol oynayabilirler. Bu noktada MTSO gibi Mersin iş dünyasının üst çatı örgütünü yanımızda hissetmek çok güzel" diye konuştu.

Organizasyonun tanıtım ayağıyla ilgili olarak da bilgiler aktaran Aksoy, "Bizim burada günlük ihtiyaçları karşılayan tanıtım çalışmaları var. Tanıtım şirketlerinden tanıtım takvimi istedik. Ortaya çıktı ki, 6 ay öncesinden başlarsak bu etkili olur. Tanıtımla ilgili kreatif işler yapılacak. Ekim ayında büyük iki toplantımız var. Biri icra kurulu toplantısı, diğeri delegasyon başkanları toplantısı. Delegasyon başkanları toplantısı dendiği zaman Mersin 2013'te uygulanacak tüm kural ve uygulamaların kağıda dökülmüş halinin onaylanması demektir. Bunun için çalışmalara Ekim ayında başlayacağız" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şerafettin Aşut Taha Aksoy Akdeniz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title