Haberler

Mtso Başkanı Aşut Açıklaması

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, "Memurlar başımızın tacı ancak Türkiye'de memur yerine girişimci sayısının artması gerekiyor" dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, "Memurlar başımızın tacı ancak Türkiye'de memur yerine girişimci sayısının artması gerekiyor" dedi.

Aşut, MTSO, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu ve Mersin Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğinde hazırlanan Fikir Otobüsü Projesi'ndeki gençlere yardımcı olacak olan mentörlerle, basın mensuplarının buluşturulduğu basın toplantısında, projesinin gençlerin girişimciliğe adım atmasında önemli rol oynayacağını ifade etti.

Mersin'deki üniversitelerin de bu konuda çeşitli adımlar atması gerektiğini söyleyen Aşut, "Örneğin bir Sabancı Üniversitesinden mezun olmak için öğrencilerin şirket kurması gerekiyor. Bunu biz de ilimizdeki üniversitelerde yapabiliriz ya da TOBB Üniversitesi öğrencileri bir dönemini sahada iş yerlerinde eğitim alarak geçiriyor. Bu tarz etkinlikler de girişimci sayısının artmasına yardımcı olacaktır."

Aşut, girişimci sayısının artmasıyla, işsiz sayısının azalacağına vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"Memurlar başımızın tacı ancak Türkiye'de memur yerine girişimci sayısının artması gerekiyor. Girişimciliğin artması, işsizliğin azalması için çok önemli. Bu da Fikir Otobüsü gibi projelerle daha rahat sağlanabilir. Projeyle, fikri olanların fikirlerini toplayıp seçtikten sonra, ön kuluçka merkezinde mentörler eşliğinde bu fikirleri ticarileştirebilmek ana hedefimiz. Özetle, katma değeri yüksek bir yapı kurulmuş olacak. Mersin, diğer illere göre fikirleri açık bir şehir. Amacımız, gençlerin bizimle birlikte fikirlerini hayata geçirebilmeleri."

Proje hakkında bilgi veren TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Kiper ise ilk olarak 17-18 Kasım tarihleri arasında düzenlenen İş ve Kariyer Fuarı'nda genç girişimciler ve öğrencilerle bir araya geldiklerini belirtti.

Kiper, İstanbul'da düzenlenen G3 Forumu'na da katıldıklarını ifade ederek, burada "melek yatırımcılarla" buluşarak projelerini anlattıklarını, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile de bir araya gelip proje hakkında bilgi verdiklerini kaydetti.

Projenin sonraki aşamalarında Mersin, Toros ve Çağ üniversiteleri öğrencileriyle bulaşacaklarını ve son görüşmeyi ise MTSO'da düzenleyecekleri toplantıda gerçekleştireceklerini belirten Kiper, şöyle devam etti:

"Başvuruları internet sitemiz olan 'www.fikirotobusu.com' adresinden toplamaya başladık. 18-40 yaş arasında tarım-gıda, turizm ve lojistik sektörlerinde yenilikçi iş fikri olan herkesin başvurusunu bekliyoruz. Bu fikirleri, ticari bir değere dönüştürmeyi hedefliyoruz. Başvurular 6 Aralık'ta sona erecek."

Toplantıda, proje kapsamında Enis Gürüz Hekimoğlu, Veysel Memiş ve Emre Gönüllü'nün "tarım-gıda sektöründe", Numan Olcar, Burak Hosta, Arda Balkış, İbrahim Kırmızıer, Emrullah Yimşek ve Gülizar Güneş'in "turizm sektöründe", Ufuk Maya, Kemal Yüksel, Zeki Şan, Zafer Emirel ve Metin Altınsoy'un da "lojistik sektöründe" mentörlük yaparak, gençlere yol göstereceği belirtildi.

Kaynak: AA / Yerel

Şerafettin Aşut Türkiye Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title