Haberler

MŞÜ'de Nevruz Etkinliği Düzenlendi

Güncelleme:

Muş Alparslan Üniversitesinde, 21 Mart Nevruz Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Muş Alparslan Üniversitesi'nde (MŞÜ), 21 Mart Nevruz Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) geleneksel hale getirdiği Nevruz Bayramı kutlama etkinliklerinin 6'ıncısını yaptı. Düzenlenen etkinlikte konuşan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olan öğrencilere pedagojik formasyon eğitimi vereceklerini söyledi. Nevruz Bayramı etkinliklerinde Kürt, Türk, Laz, Çerkez ve Arap olmak üzere herkesin el ele kol kola olduğunu vurgulayan Rektör İnanç, "Bütün farklılıklarımızla, din, dil, coğrafya ve benzeri bizim tercihimiz veyahut tercihimiz olmayan bütün farlılıklarımızı aynı kazanda aynı potada eriten ve biri birimize tahammülü, hoşgörüyü tavsiye eden nevruzumuzu bir kez daha tebrik ediyorum. Bu alandaki tablo aslında geçmişte hepimizin yaşadığı bir tablodur. Hep birlikte hayatı paylaştığımız bir ortamda var. Yani bu ortamda bir kavga yok. Ama her ne hikmetse bizim buradaki birlikteliğimiz bu biri birine tahammül edene, birbirini kabullenen, birbirimize saygı duyan anlayışımızın hakim olduğu bu ortam kimi zaman dışımızdaki birilerini rahatsız etmektedir. Daha düne kadar buradaki huzurdan Ankara rahatsız olmaktaydı. Oysa burada kavga yok, Ankara'da bizim için niye kavga ediyorlar sorusunu hepimizin kendi şahsımıza sormamız ve bunun cevabını bulmamız gerekiyor. Biz burada son derece huzurlu ve mutlu iken birileri dışarıdan bizim için niye kavga etsin. Bu sorunun en kısa cevabı, bizim üzerimizde rant değiştirdikleri içindir. Bu nedenle hiç birimiz birilerinin siyasal, ideolojik, herhangi bir şekilde malzeme olacak kadar ucuz değiliz. Hiçbir insanımız bunu hak etmiyor. O nedenle hepimizin en büyük sorumluluğu, bizim üzerimizde yapılan hesapları altüst etmektir. Kardeşliğimizi burada pekiştirmektir. Kardeşçe yaşayabilmek, biri değerini dinleyebilen, biri birine tahammül edebilen ortamı oluşturmaktır. Eğer birbirimizden faydalanamıyorsak bile en azından birbirimize tahammül edebilmemiz gerektiğine inanıyorum. Hele hele üniversite öğrencisi olan kardeşlerimiz bu anlayışı fazlasıyla kavramış olduğunuz düşüncesindeyim. O açıdan biz hiçbir zaman birilerinin ucuz malzemesi olmamalıyız. Eğer birileri bizim üzerimizden bir hesap yapıyorsa, o hesabı bozacak olan ise yine bizler olacağız" ifadelerini kullandı.

"HEP İLKLERE İMZA ATTIK"

Muş Alparslan Üniversitesi'nin Türkiye'de hep ilklere imza attığını hatırlatan Rektör İnanç, "Bu üniversite 2010 yılında Türkiye'de ilk 4 yıllık Kürt Dili ve Edebiyatı lisansız programını kurdu. Bununla yetinmedik hemen peşinden Kürtçe ve Alevilik seçmeli dersler vermeye başladık. Bunu bütün üniversite öğrencilerimize açtık. Bütün öğrencilerimiz bu dersleri alabildiler. Hemen akabinde tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarına başladı. Peşinden normalde 20 yıllık gelişim programımızda 2014'de vaat etmemize rağmen bir yıl öne çekerek 2013 yılında Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümümüze lisans programına öğrenci kabul ettik. Şimdi ne yapıyoruz? Şimdi Türkiye bir ilki gerçekleştirmek üzere Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'na başvuruyoruz. Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümlerini Türkiye'deki tüm üniversitelerde yüksek lisans öğrenimini tamamlayan öğrencilerimize pedagojik formasyon veren ilk üniversite Muş Alparslan Üniversitesi olacak" şeklinde konuştu.

"ALTERNATİF KUTLAMALARA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Nevruz Bayramı'nı 6'ıncı kez aynı gününde kutladıklarını ve üniversitede alternatif kutlama yapılmasına müsaade etmeyeceklerini belirten İnanç, "Bu üniversiteye ekmek kapısından, inancına, coğrafyasından, hayata bakışına kadar bütün farklılarla birlikte öğrencilerimizi kabul ettik. Bu şekilde sizi varlık nedeni olarak tanımladık. Görev yaptığımız 6 yıl boyunca bizim bilgimiz dahilindeki hiçbir öğrencimize farlılıklardan dolayı pozitif veya negatif bir ayrımcılık olmadı. Biz olduğumuz sürece de olmayacak" dedi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevruz Bayramı Nihat İnanç 21 Mart Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title