Haberler

MŞÜ'de Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Muş Alparslan Üniversitesi Bahar Dönemi Akademik Genel Kurul toplantısı yapıldı.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Bahar Dönemi Akademik Genel Kurul toplantısı yapıldı.

Muş Alparslan Üniversitesi, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı 'Bahar Dönemi Akademik Genel Kurul' toplantısı Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç'ın başkanlığında, tüm akademik personelin katılımıyla gerçekleşti. Muş Alparslan Üniversitesi Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda yapılan toplantıda açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç yaptı. Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, üniversitenin açılışından bu yana geçen 6 yıl boyunca özveriyle çalışarak başarıda payı bulunan herkese teşekkür etti. Sorunsuz ve başarılı bir dönemin daha geride bırakılarak yeni bir döneme başlanıldığını ifade eden İnanç, üniversitenin fiziki alt ve üst yapısının büyük oranda tamamlandığını belirterek, bundan sonraki süreçlerde tüm enerjinin akademik bilim kalitesinin artırılması noktasında harcanacağını ifade etti.

MŞÜ'nün topluma karşı yüklenmiş olduğu sorumluluklara da dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, "Türkiye'nin genel gidişatına pozitif katkı sunmamız gerekiyor. Akademik personeller olarak 4 büyük sorumluğumuz var. Bunlar öğrenciye, akademiye, kuruma ve topluma karşı sorumluklarımızdır. Hepinizin bu sorumluluk bilinciyle hareket ettiğine inanıyorum. Büyüyen bir üniversite olarak kalite standartlarını oturtmamız, hem ulusal hem de uluslararası akademik camiada hatırı sayılır bir üniversite olarak yerimizi almamız lazım. Bu amacımızı büyük oranda başarmış bulunmakla birlikte daha kat edeceğimiz uzun mesafelerin olduğu bir gerçek. Bu nedenle sağlanan başarıyı devam ettirmek hepimizin birinci önceliğidir" dedi.

Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç'ın konuşmasının ardından unvanda yükselen ve atamaları gerçekleştirilen akademik personel için cübbe giyme töreni düzenlendi. Akademisyenlere tek tek cübbelerini giydiren İnanç, "Arkadaşlarımızın çalışmalarını tamamlayarak aramıza dönmeleri gerçekten çok sevindiricidir. Hepimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. İnşallah en kısa zamanda tezlerini bitirip aramıza dönecek olan diğer arkadaşlarımıza da bu cübbeleri giydirmiş oluruz" dedi.

2013-2014 bahar yarıyılı için öngörülen program ve projelerin ele alındığı Akademik Genel Kurul Toplantısı, "Erasmus Bilgilendirme Oturumu" ile devam etti. Yurtdışı imkanları ve anlaşma sağlanan yeni yabancı üniversitelerin anlatıldığı oturumun ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Özcan'ın yeni ders dönemi ve uygulanacak sınav sitemi hakkında gerçekleştirdiği sunumun ardından toplantı sona erdi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sabahattin Zaim Nihat İnanç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title