Haberler

Türkiye Enduro Şampiyonası Sıralama Turlarıyla Başladı

Güncelleme:

Dünya şampiyonu milli sporcu Kenan Sofuoğlu adına düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonası 6. ayak yarışları, sıralama turlarıyla başladı.

Dünya şampiyonu milli sporcu Kenan Sofuoğlu adına düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonası 6. ayak yarışları, Bodrum Arena Motosiklet Parkuru'nda sıralama turlarıyla başladı

Bodrum Belediye Meydanı'nda toplanan sporculara, yarışma hakkında bilgi verildi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Bodrum Halikarnas Motor Sporları Kulübü Başkanı Faysal Şefkatlioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmada 115 motosikletçinin kayıt yaptırdığını belirtti.

Yarışmanın Türkiye şampiyonasının son ayağı olduğunu hatırlatan Şefkatlioğlu, "Yarışma Kızılağaç Motosiklet parkurunda yapılıyor. Pistin toplam uzunluğu 30 kilometre. Etaplar oldukça zor, seyirciler için keyifli bir yarış olacak" dedi.

Yarışlara İzmir'den katılan Gökhan Zor, Türkiye genelinde 4'üncü sırada olduğunu aktararak, "3'üncülüğe yükselmek için elimden geleni yapacağım. Bodrum parkuru yıllardır bilinen ve çok güzel bir yer" ifadesini kullandı.

Yarışmacılardan İbrahim Ercan Sungur ise son yarışın yağmur ve çamur içinde gerçekleştiğini, bu yarışın güzel havada geçmesinden dolayı mutlu olduklarını kaydetti.  Sungur, "Her parkurun kendine göre altyapısı var. Burası tamamen kayalardan oluşuyor. Kastamonu'da da çok zor pist vardı" diye konuştu.

Yapılan kontrollerin ardından yarışmacılar, tek tek start aldı. Bazı motosikletçiler başarıyla geçtikleri engellerden dolayı izleyenler ilgi gösterdi. Bazı sporcular ise dengesini kaybedip engellerde düştü. Engellere takılan motosikletlilere alandaki görevlilerce müdahale edildi. Uzunluğu 30 kilometre olan parkurda taşlık ve kütüklerden oluşan engeller, yarışmacılara zor anlar yaşattı.

Türkiye Enduro Şampiyonası, 6. ayak yarışları yarın sona erecek.

Kaynak: AA / Yerel

Kenan Sofuoğlu Türkiye Bodrum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title