Haberler

Motosiklet Sürücülerine "Kask" Uyarısı

Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastahanesi Başhekimi Uzman Doktor Hasan Ergin, geçtiğimiz hafta trafik kazası geçiren motosiklet sürücüsünün, taktığı kask sayesinde kazadan ağır yara almadan kurtulduğunu söyledi.

Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastahanesi Başhekimi Uzman Doktor Hasan Ergin, geçtiğimiz hafta trafik kazası geçiren motosiklet sürücüsünün, taktığı kask sayesinde kazadan ağır yara almadan kurtulduğunu söyledi.

Ergin, yaptığı açıklamada, motosiklet sürücüsü İmdat Aydın'ın geçirdiği kaza sonrası yaralı olarak hastanelerine kaldırıldığını belirtti.

Taktığı kask sayesinde Aydın'ın beyin travmasından kurtulduğunu, vücudunda kırıklar oluşan hastanın tedavisinin ardından taburcu edileceğini ifade eden Ergin, kask takan Aydın'ın beyin travmasından kurtulduğunu belirtti.

"Bazı hastalar hastahaneye ulaşana kadar maalesef takılmayan kask yüzünden hayatını kaybedebiliyor" diyen Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü beyinde travmalar akciğerlerde hava alma, nefes yollarında ciddi sıkıntı oluşturuyor. Motosiklet kazasında hayati tehlike yaşamasındaki en büyük etken kafa travmasıdır. Kask hareketsizliği sağlayarak boyunun kırılmasını engelliyor. Boyun beyinden çıkan sinirlerin ilk dağıldığı yer olduğu için bir travma baştan aşağı bütün sinirleri etkiliyor. Bu durum her iki elde ve kolda felce veya ayaklarda felce yol açabiliyor. Maalesef tek başına hayatını sürdürebilir bir durumda olamıyor ve birilerinin yardımına muhtaç bir kişi haline geliyor. Kask takılmadığı takdirde kazalarda yüzde ciddi deformasyonlar da olabiliyor."

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Paşa Merzifon Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title