Haberler

Model Uçak İzleyicinin Üzerine Düştü

Türk Hava Kurumu'na ait model uçaklardan biri, izleyicilerden Ebru Mermer'in üzerine düştü.

Erzincan'da düzenlenen Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda Türk Hava Kurumu'na ait model uçaklardan biri, izleyicilerden Ebru Mermer'in üzerine düştü. Uçağın boynuna çarpması sonucu hafif şekilde yaralanan Mermer, ambulansla Devlet Hastanesine kaldırıldı.

18 ülkeden gelen toplam 150 sporcunun katıldığı Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonasi'nın Erzincan ayağı, kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Çakırman Köyü yakınlarında bugün başladı.

Şampiyona öncesi Erzincan Havaalanı'nda Türk Hava Kurumu (THK) Eğitim Tesisleri'nin açılışı yapıldı. THK sporcuları burada Atatürk posteri ve Türk bayrağı ile paraşütle atladı. Ayrıca planör ve microlight uçuşları yapıldı. Şampiyonanın açılışına Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı AK Parti'li Yüksel Çakır, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Dünya Yamaç Paraşütü Federasyon Başkanı Goran Dimitrovski, THK Başkanı Osman Yıldırım, davetliler ve çok sayıda kişi katıldı.

Halk oyunları gösterileri ile renklenen açılışta konuşan THK Başkanı Osman Yıldırım, hava sporlarının gün geçtikçe yayıldığını ve bu sporu yapanların sayısının bir çığ gibi arttığını belirttı. Yıldırm, "Bunun içinde Türk gençlerinin bulunması bizleri gururlandırıyor" dedi.

Dünya Yamaç Paraşütü Federasyon Başkanı Goran Dimitrovski, Erzincan'da bulunmaktan çok memnun olduğunu belirterek, Dünya Şampiyonasına farklı ülkelerden çok sayıda sporcunun katıldığını ifade ederek, "Bu sporcular bu farklı ülkeler çok değişik kültürleri bir arada kaynaştıracaktır" diyerek, 2012 yılında Dünya Şampiyonası'nın süper finalinin de Erzincan'da yapılacağı müjdesini verdi.

Vali Abdülkadir Demir de Türkiye'de yapılacak bir işin Anadolu'ya yayılmadan başarılı olmasının mümkün olamayacağını söyledi. Vali Demir, "Biz 'Bu işe ev sahipliği yapabiliriz' dedik. Sayın bakanımızın da talimatları ile bu işe ev sahipliği yapıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'na katılan sporcular rüzgarın etkisini arttırması nedeni ile ilk günkü gösterilerini yapamadı.

THK sporcuları paraşüt atlayışları ile gösterilere renk kattı. Model uçak gösterileri sırasında ise talihsiz bir kaza yaşandı. Model uçak, izleyiciler arasındaki 35 yaşındaki Ebru Mermer'in boynuna çarptı. Boynundan hafif yaralanan Ebru Mermer ambulansla Erzincan Devlet Hastanesine kaldırılırken, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. - Erzincan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title