Haberler

Modacı Gözüyle Anayasa Değişikliği Paketi

Ünlü Modacı ve Tasarımcı Cemil İpekçi, Anayasa'da Yapılmak İstenen Değişikliği Yeterli Bulmadığını Belirterek, 'Milletvekili Seçilmek İçin En Az Üniversite Mezunu Olma Gibi Bir Şart da Konursa Anayasa'ya ve Dokunulmazlıklar da Kalkarsa İyi Olur' Dedi

Ünlü modacı ve tasarımcı Cemil İpekçi, Anayasa'da yapılmak istenen değişikliği yeterli bulmadığını belirterek, 'Milletvekili seçilmek için en az üniversite mezunu olma gibi bir şart da konursa Anayasa'ya ve dokunulmazlıklar da kalkarsa iyi olur' dedi.

Anadolu Belde Belediyeler Birliğinin toplantısına katılmak üzere Antalya'ya gelen Cemil İpekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anayasa değişikliği paketini değerlendirdi.

'Anayasa değişikliğini yeterli bulmuyorum' diyen İpekçi, bazı maddelerin çok esnek olduğunu öne sürerek, kçi, 'O lastiklikten çıkıp daha düzgün noktalanması taraftarıyım, mesela içinde düşünce ve fikir özgürlüğü olmalıydı, milletvekili dokunulmazlığı Anayasa'ya konmalıydı. Çünkü ülkemizde milletvekili dokunulmazlığı kalkmadan doğru hükümetlerin geleceğine inanmıyorum' diye konuştu. İpekçi, milletvekillerinin üniversite mezunu olması gerektiğini de ifade ederek, şunları söyledi:

'Milletvekili seçilmek için en az üniversite mezunu olma gibi bir şart da konursa Anayasa'ya ve dokunulmazlıklar da kalkarsa iyi olur. Bunları da bekliyorum hükümetten. Çünkü, bunun sözünü vermişti. Bunlar konsaydı, Anayasa'nın doğru bir Anayasa olduğunu düşünebilirdim, ama şu anda bence çok kırpılmış, çok süslenmiş, insanlara belki de çok incelemeden hoş gelebilecek bir düzenleme, beklediğim bir Anayasa paketi olduğunu söyleyemem. Cemil İpekçi, muhalefetin doğru bir Anayasa paketi olsa da yine muhalefet yapmaya devam edeceği görüşünü savunan İpekçi, 'Maalesef doğru bir muhalefetimiz yok. Yani bizim tam anlamıyla her şeye 'hayır' diyen bir muhalefetimiz var. Muhalefet bu demek değildir. Muhalefet, doğru olan yerde, sizin de yardım etmenizdir. Muhalefet çok beğenilecek bir Anayasa paketi de olsa zaten 'hayır' diyecekti' görüşünü dile getirdi.

(ŞEY-ERS-FFS) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title