Haberler

Moda Tasarımından Uçak Dizaynına

Lübnanlı moda tasarımcısı Robert Ebu Nadir ünlülerin kıyafet tasarımının ardından şimdi de uçakların iç dekorasyonunu dizayn ediyor

Dünyaca ünlü yıldızları, prensesleri giydiren Lübnanlı moda tasarımcısı Robert Ebu Nadir, şimdi de Arap petrol zengini prenslere ve dünyanın multi milyarderlerine ait özel uçakların iç dekorasyonunu dizayn ediyor.

Ebu Nadir'in uçağa binmekten korkan İsviçre zenginlerinden Feride Bakman için dekorasyonunu yaptığı uçak, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen özel uçak yarışmasında ödül aldı.

Ödüllü dekorasyonu hakkında AA muhabirine bilgi veren Ebu Nadir, "Harika bir tecrübe oldu. Kendinizi sarayda oturan kraliçe gibi hissedeceğiniz bir dekor tasarladım. Duvarlarını ve koltuklarını kraliyet renkleri olan kırmızı ve altın renkleriyle süsledim. Bu tecrübe, bana tasarımımı beğenen Kral ve Prens Uçakları Klubü'nün kapılarını açtı. Benden, büyük uçakların da tasarımlarına imza atmamı istediler" dedi.

Ebu Nadir, moda tasarımcılığına ilgisinin küçük yaşlarda başladığını söylerek şunları kaydetti:

"14 yaşımda annem terziye giderken ona eşlik ediyordum. Moda dergilerine bakarken mutlu oluyordum. Elbiselerimi tasarlamak için dergiler satın aldım. Daha sonra Paris'e gittim. Sabahları lise eğitimi alıyor, öğleden sonra ise tasarım kursuna gidiyordum. Ardından Beyrut'a döndüm ve bu alanda başarılı olmak için sabırla çalıştım."

Sharon Stone, Penelope Cruz, Monica Bellucci, Catherine Deneuve, Patricia Kass ve Celine Dion gibi ünlülerin elbiselerini tasarlayan Ebu Nadir, şu anda da ABD'li şarkıcı Rihanna'nın bu sene boyunca konserlerinde giyeceği elbiseleri tasarladığını ve Rihanna'yı çok beğendiğini söyledi.

Dünyaca ünlü sanatçıların yanı sıra Arap dünyasındaki first lady ve prensesleri de giydirdiğini ifade eden Ebu Nadir, Kral 2. Abdullah'ın eşi Rania Abdullah'ın zerafetinden etkilendiğini ve onu giydirmek istediğini belirtti.

Tasarımlarında sadeliğin ön planda olduğunu dile getiren Ebu Nadir, Lübnan'da zor zamanlar yaşanmasına rağmen bu sektörün durmadığını vurgulayarak, "Lübnan kadını kendine özel elbise diktirmekten hoşlanıyor. Özel günlerde başka kadınlarla aynı kıyafeti giymeyi sevmiyor" diye konuştu.

Ebu Nadir, 2013-2014 Güz kreasyonuna ilişkin "Kreasyon, 18. yüzyıl ve geçen yüzyılın ellilerindeki moda anlayışına dayanan 55 parçadan oluşuyor. Kostümlerde beyaz, altın ve kırmızı renkleri ön plana çıkıyor. Gelinliklerde ise dantel, küpür ve işleme moda. Gelinlik, bütün genç kızların hayallerini süsleyen önemli bir kıyafet. Bu nedenle gelinlikleri büyük özenle tasarlıyorum" dedi. - Beyrut

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya İsviçre Moda Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title