Haberler

Moda'da Yaka Paça İlk Gözaltı

Tairhi Moda İskelesi'ndeki İçki Yasağını Protesto Etmek İçin Dün 7'ncisi Düzenlenen Eylemde, Polisin Kendisini Tehdit Ettiğini İddia Eden Moda Sakinlerinden Bilgisayar Mühendisi Tonguç Koç, Savcının Talimatıyla Yaka Paça Gözaltına Alındı.

Tairhi Moda İskelesi’ndeki içki yasağını protesto etmek için dün 7’ncisi düzenlenen eylemde, polisin kendisini tehdit ettiğini iddia eden Moda sakinlerinden bilgisayar mühendisi Tonguç Koç, savcının talimatıyla yaka paça gözaltına alındı.

İki aydır her Cuma günü düzenlenen "İçkini kap gel" eylemine dün 200 kişi katıldı. Eylemin koordinatörlerinden Bilgisayar Mühendisi Tonguç Koç, sivil ve resmi polisler tarafından tehdit edildiğini öne sürdü. Koç, sivil giyimli bir başkomiseri göstererek de "Beni tehdit eden bu polisti" dedi. Bunun üzerine polisle eylemciler arasında atışma oldu. Durumu savcılığa bildiren polis, "Gözaltına alın" talimatı üzerine harekete geçerek, eylemcilerin karşı koymasına rağmen, kız kardeşi Devrim Koç’un sarılarak bırakmadığı Tonguç Koç’u uzun saçlarından çekerek gözaltına aldı. 200 kadar eylemci "Türkiye laiktir laik kalacak", "Moda AKP’nin olmayacak" sloganları attı. Grup daha sonra sloganlarla İskele Polis Merkezi’ne yürüdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title