Haberler

Mmo'dan Adana'ya Uygulamalı Eğitim Merkezi

TMMOB Makina Mühendisleri Odası(MMO) Adana Şubesi ile Seyhan Belediyesi arasında “Uygulamalı Eğitim Merkezi” kurulması için protokol imzalandı.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası(MMO) Adana Şubesi ile Seyhan Belediyesi arasında "Uygulamalı Eğitim Merkezi" kurulması için protokol imzalandı. Merkezin kurulması ile Adana'da sanayinin önemli ihtiyacı olan ara teknik elemanların yetiştirilmesi için önemli bir adım atılmış olacak.

Yeşiloba Sanayi Sitesi'nde Seyhan Belediyesi'ne ait arazide 300 metrekarelik kapalı alan olarak inşa edilecek MMO Uygulamalı Eğitim Merkezi protokolü Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı arasında imzalandı. 15 yıl süreli işbirliği protokolüne göre, arazi Seyhan Belediyesi tarafından tahsis edilecek. Uygulamalı Eğitim Merkezi MMO Adana Şubesi tarafından inşa edilecek.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kendisinin de Makina Mühendisi olduğunu ve bir dönem MMO Adana Şube Başkanlığı yaptığını anımsatarak, "Uygulamalı Eğitim Merkezi"nin Adana sanayisine ara teknik elemanların yetiştirilmesinde önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. MMO Adana Şubesi'ni böyle bir hizmet verilmesinde öncülük etmesinden dolayı kutluyorum. Bu projeyi birlikte düşündük, birlikte hayata geçireceğiz. Adana'nın en önemli sorunlarından birisi işsizlik. Adana'da ve Türkiye'de özellikle kalifiye eleman eksikliğinden yakınılıyor. Bu merkezi en kısa sürede tamamlayarak hizmete sokacağız. Adana sanayisinin de ihtiyaç duyduğu ara teknik elemanların eksikliğinin giderilmesine önemli katkısı olacağına inanıyorum.Belediye olarak bizlerde kalifiye elemana ihtiyaç duyuyoruz. Bizlerde, sanayicilerde iyi klimacı arıyoruz bulamıyoruz iyi operatör arıyoruz bulamıyoruz iyi kaynakçı arıyoruz bulamıyoruz. Bu eksikliğin giderilmesi anlamında bu protokol çok önemli. Bu merkez sayesinde önemli bir eksiklik giderilmiş olacak" şeklinde konuştu.

Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi Başkanı Hüseyin Atıcı, Seyhan Belediyesi'nin "Uygulamalı Eğitim Merkezi" kurulması için kendilerine 15 yıllığına arazi tahsis ettiğini, imzaladıkları protokol ile Adana'nın ve bölgenin ara teknik eleman ihtiyacının karşılanmasına önemli katkısı olacağını söyledi. Atıcı, Uygulamalı eğitim merkezinin 300 metrekarelik kapalı alanda kurulacağını, merkezde hem meslektaşlarının, hem de ara teknik eleman eğitiminin gerçekleştirileceğini belirterek, "MMO Adana Şubesi ile Seyhan Belediyesi arasında uygulamalı eğitim merkezinin inşası ve buradaki eğitim çalışmalarının düzenlenmesi için bir arazi tahsisi protokolünü imzaladık. Öncelikle Seyhan Belediyemizin değerli Başkanı, meslektaşımız ve eski şube başkanımız Zeydan Karalar'a teşekkür ediyorum. Bu protokol ile Adana'da, Seyhan'da uygulamalı eğitim merkezi kurulacak. Burada hem mühendislerin hem ara teknik elemanların yetiştirilmesi sağlanacak hem de vatandaşlarımız için bir istihdam kaynağı olacak. Amacımız, Adana sanayisine ve meslektaşlarımıza hizmet etmek.

Adana'da MMO Adana Şubesi ile Seyhan belediyesi arasında imzalanan protokol ile uygulamalı eğitim merkezinin arazi Seyhan belediyesi tarafından 15 yıllığına tahsis edildi. Yeşiloba Sanayi Sitesi'ndeki araziye 300 metrekarelik kapalı alan MMO Adana Şubesi tarafından inşa edilecek. Uygulamalı eğitim Merkezi Makina Mühendislerinin yanı sıra, asansör, kaynakçı, iş operatörü, klima başta olmak üzere teknik eleman yetiştirilmesi için uygulamalı eğitim verecek.

Protokol imza törenine Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Başkan yardımcısı Ulaş Toros, MMO Adana Şubesi Başkan Vekili Hüseyin Kalantor, Şube Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Erdal Taş, Şube Saymanı Ümit Galip Uncu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Demiryürek ve Arzu Pekdur da katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeydan Karalar Seyhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title