Haberler

Mısır'daki İdam Kararına Elazığ'dan Kefenli ve Darağaçlı Tepki

Elazığ'da sivil toplum kuruluşları ve üniversite öğrencileri Mısır'da 529 kişiye verilen idam kararına tepki göstermek için kefenle yürüdü, ardından da darağaçlı eylem yaptı.

Elazığ'da sivil toplum kuruluşları ve üniversite öğrencileri Mısır'da 529 kişiye verilen idam kararına tepki göstermek için kefenle yürüdü, ardından da darağaçlı eylem yaptı.

Mısır'da 529 kişiye idam kararı verilmesi nedeniyle Elazığ'da tepki yürüyüşü yapıldı. PTT Meydanı'nda toplanan sivil toplum kuruluşları ve üniversite öğrencileri giydikleri kefenlerle Gazi Caddesi'nden öğretmenevi önüne kadar yürüdü. Tekbir getirip, sloganlar atarak yürüyen kalabalık, öğretmen evi önünde dua etti. Öğretmen evi önünde bir grup öğrenci Mısır'daki idam cezasını veren mahkemeyi anlatan bir tiyatro sahneledi. Kurulan mahkeme idam cezasını verdikten sonra 529 idam mahkumunu temsilen 3 öğrenci kurulan darağacına çıkarak idam anını canlandırarak tepkilerini gösterdi. Bu sırada kalabalıkta sahneye sırtını dönerek sessiz tepki gösterdi.

Program dua edilmesiyle sona erdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Elazığ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title