Haberler

Mısır'da Demokrasi Yanlılarına Ateş Açılması

Trabzon'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Mısır'da demokrasi yanlılarına ateş açılmasını basın açıklaması ile protesto etti Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: "Biz Trabzon olarak, millet olarak dünyaya haykırmak istiyoruz ki zulüm hiçbir zaman payidar olmamıştır ve olmayacaktır"

Trabzon'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Mısır'da demokrasi yanlılarına ateş açılmasını basın açıklaması ile protesto etti.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun da aralarında bulunduğu, Anadolu Gençlik Derneği, Araştırma Kültür Vakfı, BBP, Hak-İş, İlim Yolcuları Derneği, Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği, Mazlum-Der, Şuurlu Öğretmenler Derneği, Trabzon İHH üyeleri ve diğer bazı sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcilerinin de yer aldığı Trabzon Sivil İnisiyatifi Grubu üyeleri, Atatürk Alanındaki Meydan Parkında toplanarak, Mısır'da yaşanan olayları protesto etti. Gruptakiler, zaman zaman Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi lehine slogan attı.

Gümrükçüoğlu, burada yaptığı konuşmada, Mısır'da Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda 200'ü aşkın insanın kurşunlarla şehit edildiğini belirterek, "Demokrasi, seçim, insanların kendi kendisini idare etme hakkı ayaklar altına alındı. Biz Trabzon olarak, millet olarak dünyaya haykırmak istiyoruz ki zulüm hiçbir zaman payidar olmamıştır ve olmayacaktır. Oradaki kardeşlerimizin her an ve her zaman yanındayız" dedi.

Nerede kendi milletini katledenler varsa onların karşısındaki dik duruşlarını ve mücadelelerini her zaman sürdüreceklerini vurgulayan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün Mısır'da Adeviyye Meydanı'ndakilerin yanındayız. Hürriyetin temel insan hak ve özgürlüklerinin yanındayız. İnsanların kendi kaderlerini tayin hakkının, seçilme ve seçme hakkının yanındayız. Suriye'deki, Mısır'daki katliamın karşısındayız. Her zaman ayakta olacağız. Oradaki kardeşlerimizle beraberiz. Bütün ümmet, bütün insanlık tek yürektir."

Trabzon Sivil İnisiyatifi Grubu sözcüsü Yüksel Keleş ise Mısır'da küresel emperyalist güçler ve onların bölgedeki işbirlikçilerinin birbirinden destek alarak yaptıkları askeri darbenin, Ramazan ayını bir kez daha hüzün zamanına dönüştürdüğünü dile getirdi.

Sözde Mısır ordusunun tüm dünyanın gözleri önünde kendi halkına karşı katliama giriştiğini söyleyen Keleş, "Halkına kurşun sıkmaktan çekinmeyen bir zihniyetin Mısır'a hizmet etmesi, Mısır'ı yönetmesi ya da Mısır'ı temsil etmesi söz konusu değildir. Kendi halkına kurşun sıkan Mısır ordusunun bir terör örgütünden farkı yoktur. Bu terör örgütünün başındaki General Sisi artık sadece bir darbeci değil, aynı zamanda eli kanlı bir canidir, katildir" diye konuştu.

Keleş, Mısır'da ilk günden itibaren halkın sahuruna zalimlerin akıttığı kanın karıştığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"İftarlar askerlerin açtığı kurşunlarla yapılıyor. 26 günlük sürede darbe cuntası ve destekçileri tarafından 480 kişi şehit edildi, 8 bin kişi yaralandı ve bin 500 tutuklama oldu. Mısır'ın şeffaf seçimler sonucunda seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin güpegündüz al aşağı edilmesine rağmen ne gariptir ki demokrasinin sözde havarisi kesilmiş batılı güçler ısrarla sessiz kalmaktalar. İşine geldiğinde demokrasi havarisi kesilen batı, bu darbeyi alanen desteklemektedir. Darbeyi ve darbecilere destek veren tüm kişi, grup ve ülkeleri darbeye destek vererek yaptıkları ihanetten vazgeçmeye, halkın iradesine ve insanlık onuruna sahip çıkmaya çağırıyoruz."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. - Trabzon

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Muhammed Mursi Trabzon Politika Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

title