Haberler

Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi

BDP Diyarbakır Milletvekili Tan:"Bugüne kadar darbelerden en fazla mağdur olmuş Meclis'in, Mısır'daki idam kararlarına karşı ortak tavır sergilemesi lazım"

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, bugüne kadar darbelerden en fazla mağdur olan Meclis'in, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi karşısında ortak tavır sergilemesi gerektiğini söyledi.

Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Mısır'da darbe yönetimi tarafından Müslüman Kardeşler üyelerine verilen idam kararlarını şiddetle kınadığını belirterek, insanlığın bu idamlara karşı ayağa kalkması gerektiğini savundu. "Bu idamlar asla gerçekleştirilmemeli" diyen Tan, geçmişte Mısır'da, İran, Suriye, Irak, Türkiye ve Müslümanların yaşadığı her coğrafyada  bu idamların tekrarlandığını kaydetti.

Mısır'daki 500'den fazla idam kararının asla kabul edilemez, meşru ve mazur görülemeyeceğini ifade eden Tan, "Bu insanlar mazlumdur, mağdurdur, hakları yenmiştir. Kendileri yargılayıcı, hakim makamında olması gerekirken zalimler, darbeciler, diktatörler yargılama makamına gelmiştir. Başta Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olmak üzere bütün Türkiye halkı, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar olarak topyekun buna tepki koyma durumundayız. Ben de Altan Tan olarak bu menfur durumu avazım yettiği, sesim çıktığı kadar nefretle kınıyorum. İdamların infaz edilmemesi için partim de her türlü girişimde bulunmalı" diye konuştu.

Tan, "Mısır'daki idam kararlarına karşı Meclis'in ortak bildiri yayınlama girişiminin AK Parti tarafından kabul edilmediğinin doğru olup olmadığının" sorulması üzerine, konuyla ilgili bilgisi olmadığını söyledi. Tan, bugüne kadar darbelerden en fazla mağdur olan Meclis'in, idam kararlarına karşı ortak tavır sergilemesi gerektiğini belirterek, "Biz buna canı gönülden katılmaya hazırız" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Diyarbakır Altan Tan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title