Haberler

Miraç Kandili ve Aziz Yuhanna Yortusu Her İki Dini Bir Araya Getirdi

Dinleri buluşturan özel bir gününün yaşandığı Selçuk'ta ilk olarak Aziz Yuhanna Bazilikası'nda (Saint John Kilisesi) ayin düzenlendi.

Dinleri buluşturan özel bir gününün yaşandığı Selçuk'ta ilk olarak Aziz Yuhanna Bazilikası'nda (Saint John Kilisesi) ayin düzenlendi. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı'nın da katıldığı, ayinde dostluk ve barış mesajları verildi. Başkan Bakıcı, ayine katılanlara özel hazırlanan kandil şekeri dağıttı.

İslam aleminin en önemli günlerinden biri olan Miraç Kandili ve Hristiyanlar için büyük önem taşıyan Aziz Yuhanna Yortusunun denk geldiği bu günde, Selçuk Ayasuluk Kalesi girişinde bulunan Saint John Kilisesinde ayin düzenlendi. İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini'in yönettiği ayin Türkçe, İngilizce ve İtalyanca olmak üzere 3 ayrı dilde gerçekleşti. Selçuk Belediye Başkanı Dr.Zeynel Bakıcı'nın da katıldığı ayinde İsa'nın havarilerinden İncil'in Yazarı Aziz Yuhanna ve Meryemana için dualar ve ilahiler okundu.

Birçok il ve ilçelerden gelen Hristiyan ile Katoliklerin katıldığı ayini yöneten İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları verildi.

Ayin sonunda konuşan ve Selçuk'ta çok özel olduğuna inandıkları bir gün yaşadıklarını ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Dr.Zeynel Bakıcı; "Hristiyanlar için büyük önem taşıyan Aziz Yuhanna Yortusu ve yine İslam Aleminin en önemli günlerinden biri olan Miraç Kandilini birlikte kutluyoruz. Bugüne denk gelen bu anlamlı günde ilçemizde bulunan iki tarihi mekanda iki dinin törenleri gerçekleşiyor. İki ayrı dinin buluştuğu bu anlamlı günün her iki din alemine kutlu olmasını, dostlukların her zaman daim olmasını ve hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini ve ayine katılan Hristiyan vatandaşların birçoğu Başkan Bakıcı'nın yanına gelerek, "Bizim ortak paylaşımımız olan bugünde bizleri yalınız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Başkan Bakıcı, ayine katılan tüm misafirlere bugüne özel olarak hazırlanan Kandil şekerlerini kendi eliyle dağıttı.

Bugün akşam İlçe Müftülüğünün hazırladığı ve Selçuk Belediyesinin katkılarıyla Anadolu Beylikleri dönemine ait ve Aydınoğlu İsa Bey tarafından 1375 yılında inşa edilen tarihi İsa Bey Camii'nde Miraç Kandili için Mevlidi Şerif okunacak.

Miraç Kandili için okunacak Mevlidi Şerif öncesi ney dinletisi organize eden Selçuk Belediyesi, bu güzel güne ayrıca kandil şekeri ve tavuklu pilav ikramında bulunacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kandil Dağı İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title