Haberler

Minik Zabıtalar İş Başında

Şahinbey Belediyesince organize edilen 10 öğrenciden oluşan minik zabıtalar, okulların kantin ve okul çevresinde ki iş yerlerini denetlediler.

Şahinbey Belediyesince organize edilen 10 öğrenciden oluşan minik zabıtalar, okulların kantin ve okul çevresinde ki iş yerlerini denetlediler.

Gaziantep'in Şahinbey ilçe Belediye bünyesinde zabıtalara örnek olması için 10 kişilik minik öğrenciler 1 günlüğüne zabıta oldu. Okul kantinlerini denetleyen öğrenciler büyüklerini aratmadılar. Kantinleri denetleyen öğrenciler ürünlerin son kullanma tarihlerine ve iş yeri ruhsatlarını inceledi. Çevrede ki bazı iş yerlerini denetleyen minik zabıtalara Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'da eşlik etti.

Minik zabıtalar ile birlikte iş yerlerini denetleyen Mehmet Tahmazoğlu, denetimlerdeki amaçlarının vatandaşların sağlıklı beslenmesine katkı sağlamak adına olduğunu söyledi.

" Yaklaşık 12 saatlik eğitim aldılar"

Şahinbey Belediyesi olarak her yıl zabıta ekipleri ile birlikte 25-30 bin civarında iş yerleri denetlendiğini hatırlatan Tahmazoğlu, "Bu denetimlerinde ki amacımız vatandaşlarımızın gençlerimizin tüm halkımızın sağlıklı beslenmesine katkı sağlamaktır. Onlar adına yaptığımız bu denetimlerde çocuklarımızı bilinçlendirmek ve kendilerinin de bu konuda hassasiyetini sağlamak üzere okullarımızdan, öğrencilerimizden oluşan minik zabıta ekiplerimizi kurduk. Bunlar yaklaşık 12 saatlik eğitim aldılar. Bu eğitim sonucunda kendi zabıta ekiplerimiz ile birlikte iş yerlerini ve kantinleri denetleyerek gıda konusunda son kullanma tarihi geçmiş mi geçmemiş mi hijyene dikkat ediliyor mu. Bu hususlarda iş yerlerini, kantinleri denetliyorlar. Böylelikle sağlıklı bir nesil yetişmesine insanlarımızın sağlıklı kalmasına hijyene dikkat ediyorlar. Ben 10 kişiden oluşan bu minik zabıtalara duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

"Sürekli denetimi sağlamak istiyoruz"

Şuana kadar 10 öğrenci eğittiklerini söyleyen Tahmazoğlu, "Çocuklarımızın eğitimini artık daha yaygın hale getireceğiz. Bütün okullarımızda en az birkaç tane öğrenci almak suretiyle sürekli denetimi sağlamak istiyoruz. Bizim arada bir kantinlerde yaptığımız denetim yerine her okulda görevlendirdiğimiz zabıta öğrencilerimiz bu okulları bizim adımıza denetleyecekler. Bizim zabıtalarımızla irtibat halinde olacaklar ve onlar adına denetim yapacaklar. Gerektiğinde bizim zabıta ekipleri ile irtibata geçerek ceza yazabilecekler" şeklinde konuştu.

Minik zabıtalar ise durumda oldukça memnun olduklarını söylerken," Dükkanlara girdiğimizde ürünlerin son kullanma tarihine baktık. Hijyene okulumuzun ve çevrede ki iş yerlerini denetledik. Ürünlerin hijyenik olup olmadığına baktık" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Belediyesi Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title