Haberler

Minik Üniversitelilerin Mezuniyet Sevinci

Güncelleme:

Esenler Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi'nin işbirliğinde gerçekleştirilen Çocuk Üniversitesi'nde eğitimlerini tamamlayan 350 öğrenci mezun oldu.


Minik öğrenciler, cübbe giyip kep atarak mutluluklarını paylaştılar.

Esenler Belediyesi tarafından ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen Çocuk Üniversitesi, 2015 yılı mezunlarını verdi. Çocuklar, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen coşkulu bir törenle diplomalarına kavuştular. Diploma törenine; Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Rektörü ve Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Yaşar Bülbül ile öğretim üyeleri ile veliler katıldı.

EN BÜYÜK ESER ÇOCUKLAR

10 farklı eğitim programında yer alan çocukların geçişi ile başlayan törende konuşan İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Rektörü ve Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Yaşar Bülbül, Çocuk Üniversitesi'nin çocukların yarınları açısından çok önemli olduğunu söyledi. "Bugün ve yarın çocuklarımız için buradayız" diyen Bülbül, "Biz öğretim üyeleri, çok eser verdiğimizi, çok makaleler yazdığımızı, çok araştırmalar yaptığımızı söyleriz. Ama en büyük eser çocuklardır. Bu çatı altında yüzyıllarının birikimini gençlerimize ve şimdi de çocuklarımıza aktarıyoruz. Böylece geleceğimizin daha güzel olmasını istiyoruz. Bu sene on bölüm açtık. İnşallah önümüzdeki sene yüz bölüm açmayı planlıyoruz"dedi.

MİNİKLERİN MEZUNİYET COŞKUSU

Tören, çocukların üç haftalık eğitim periyodunda yaşadıklarını konu alan sinevizyon gösterimiyle devam etti. Proje kapsamında çocuklarla yakından ilgilenen ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayan Sosyal Sorumluluk Asistanları'na da sertifika verildi. Daha sonra Yetenek Zenginleştirme grubundan başlayarak tüm öğrencilere, diplomaları verildi. Törenin sonunda sahnede bir araya gelen minik üniversiteliler, hep birlikte kep attılar. Neşeli anlar yaşayan çocuklar, mutluluklarını aileleriyle birlikte çektirdikleri fotoğraflarla ölümsüzleştirdiler.

3 HAFTA, 10 BÖLÜM, 350 ÖĞRENCİ

Proje kapsamında 350 öğrenci, "Yetenek Zenginleştirme", "Adli Tıp", "Astronomi ve Uzay Bilimleri", "Bilgisayar Programlıyorum", "Doktor Olmak İstiyorum", "Moleküler Genetik", "Resim Yapmak İstiyorum", "Yoksa Matematik Eğlenceli mi?", "Lise Genetik" ve "Mühendis Olmak İstiyorum" konularında İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinden eğitim aldılar. Amfi ve laboratuvar ortamında haftaiçi her gün ders alan çocuklar, üç hafta süren eğitim periyodunda Tarihi Yarımada gezileri, müze ziyaretleri ve çeşitli eğlenceli aktivitelere de katıldılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Esenler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ANLIK ALTIN FİYATLAR! Bugün (9 Mayıs) çeyrek ve gram altın kaç TL? Kapalı Çarşı altın fiyatları ne kadar? Yeni randevu sistemi ne? Hastanelerde onaylı randevu sistemi nedir, ne zaman başlayacak? ASLI HÜNEL İLE GELİN EVİ CANLI İZLE! Gelin Evi son bölümde neler oldu? 8 Mayıs... YALI ÇAPKINI SON FRAGMAN CANLI İZLE! Yalı Çapkını 69. bölüm fragman FULL İZLE! #127916 SON DAKİKA: SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI! 36 bin sağlık çalışanı alım başvuru kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? 10 MAYIS BİM AKTÜEL ürünler kataloğunda neler var? BİM'e gelecek ürünler ve BİM fiyat listesi! Doğal Taşların Özellikleri ve Faydaları: Hangi Kristal Ne İşe Yarar? BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı ne zaman 2024? MEB BİLSEM sınav belgesi yayınlandı mı? Sonuç tarihi ne zaman açıklanacak? ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKAT NASIL OLACAK? Mülakat değişti mi, ne olacak? Anneler günü anlamlı sözler! #128144 Anneler günü için anlamlı ve kısa mesajlar neler? Mülakat sistemi kalkacak mı? MEB öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi nedir? Trafik haftası ne zaman 2024? Trafik haftası hangi hafta, ayın kaçında? Öğretmen atamalarında mülakat değişiyor mu? Öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi ne olacak? İŞKUR en çok açık olan meslekler neler? #128204 Türkiye'de en kolay iş bulunan meslekler hangileri? Mayıs ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Sosyal yardım mayıs ayı ödemeleri yattı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title