Haberler

Minik Kardeşler Karanlık Dünyalarına "Işık" Bekliyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Güzel ailesinin yaşadığı iki odalı ev,- Gözleri görmeyen Mehmet ile Nehir Güzel kardeşler,- Baba Ömer ile anne Cemile'nin konuşmaları, MUSTAFA SONAR - Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde doğuştan hipertansiyon hastası oldukları için görme yeteneklerini kaybeden Mehmet (6) ile Nehir (3) Güzel kardeşler, kornea nakli için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Güzel ailesinin yaşadığı iki odalı ev,- Gözleri görmeyen Mehmet ile Nehir Güzel kardeşler,- Baba Ömer ile anne Cemile'nin konuşmaları, MUSTAFA SONAR - Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde doğuştan hipertansiyon hastası oldukları için görme yeteneklerini kaybeden Mehmet (6) ile Nehir (3) Güzel kardeşler, kornea nakli için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.Ev hanımı Cemile Güzel (25) ile gündelik işlerde çalışan Ömer Güzel (30) çiftinin, çocukları Mehmet ve Nehir'e doğuştan hipertansiyon teşhisi konuldu. İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde muayene olan kardeşlerin görme yeteneklerinin hipertansiyona bağlı olarak kaybolduğu söylendi. Kornea nakliyle yeniden görebilecekleri belirtilen Güzel kardeşler, ailelerinin maddi imkansızlıkları dolayısıyla ameliyat olamıyor.Halfeti'de bir yakınlarının yanında 2 göz odalı evde yaşamaya çalışan Güzel ailesi, gözleri görmeyen çocuklarının dünyalarına ışık olacak hayırseverlerden yardım bekliyor.- 60 bin lira gerekiyorBaba Ömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce çocuklarını Gaziantep'te hastaneye götürdüğünü söyledi. Çocuklarının ameliyat olması halinde görebileceklerinin belirtildiğini aktaran Ömer, kornea nakli yapılması halinde her göz için kendisinden 15 bin lira istendiğini kaydetti.Günlük işlerde çalıştığını anlatan Güzel, "Maddi imkanımız yok, çocuklarımın gözlerinin açılması için toplama 60 bin lira isteniliyor. Bu şekilde bu parayı bulmam imkansız. Çocuklarımın ilacını dahi çoğu zaman alamıyorum. Kazandığım ancak boğazımıza yetiyor" dedi. Anne Cemile Güzel ise çocukları için çok üzüldüğünü belirterek, çocuklarını ameliyatı için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talep etti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Şanlıurfa İstanbul Halfeti Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title