Haberler

Minik Esma Kanseri Ailesinin Desteğiyle Yenmeye Çalışıyor

Güncelleme:

Hastalığı nedeniyle Bursa'dan İstanbul'a göç eden, 5 ayda 5 beyin ameliyatı geçiren, konuşma ve yürüme yetisini kaybeden 5 yaşındaki Esma adım atmaya başladı.

Hastalığı nedeniyle Bursa'nın İnegöl ilçesinden ailesiyle İstanbul'a göç eden, 5 ayda 5 beyin ameliyatı geçiren, konuşma ve yürüme yetisini kaybeden 5 yaşındaki Esma Akay, anne ve babasının desteğiyle minik de olsa adım atmaya başladı.

Akay'ın beyninde 1,5 yıl önce tümör tespit edildi. İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisine başlanan çocuğa 5 ayda ikişer kez tümör ve beyin kanaması, bir defa da kafasına şant takılmasından dolayı 5 cerrahi operasyon uygulandı.

Baba Süleyman Akay, kızının tedavisinin daha iyi ilerlemesi için İnegöl'de mobilyacı olarak çalıştığı iş yerinden ayrıldı. Aile, yaklaşık bir yıl önce İstanbul'da bir yardım vakfının tahsis ettiği eve yerleşti.

Ameliyatlardan sonra bir yıl konuşamayan ve yürüyemeyen çocuk, ailesinin desteğiyle hafifçe sendeleyerek adım atabiliyor.

"MR için bir yıl sonrasına gün verdiler"

Süleyman Akay, tek çocuğu Esma'nın 5 ayda ciddi operasyonlar geçirdiğini belirterek, tümörün omuriliğe yayıldığını ve bu nedenle yürüme güçlüğü çektiğini anlattı.

Kemoterapinin ardından ilaç tedavisine başlandığı bilgisini veren Akay, şöyle konuştu:

"Şu anda beklemedeyiz. Evimiz İnegöl'de ama 1,5 senedir evimizde kalamıyoruz, sürekli hastanedeyiz. İstanbul'a mecburen göç ettik. Çalışamıyoruz da. Şu an biraz rahatız, ondan önce sürekli hastaneye yatışlarımız vardı. Kan değerleri sürekli düşüyor. Trombosit, kırmızı kan lazım oluyor. Ateşi çıkıyor, fenalaşıyor. Mecbur hastaneye geri gidiyorsun. Gittiğimiz zaman eşim içeride bekliyor. Mecbur biz kapıdayız, kan lazım olduğunda ona koşmak, ihtiyaçları karşılamak için. 'Esma yürüyemiyor ve konuşamıyor' diye raporu yüksek çıktı. Yüzde 80 özürlü raporu var."

Akay, tedavi sürecinde bazı sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti.

Özellikle MR çektirmede zorlandıklarını aktaran Akay, "Devlet hastanesinde çektiremiyorsun. Gün veriyorlar. Kanser hastası olduğu için bir an önce çekilip sonuçlarına bakılması lazım. Dışarıda çektirdiğimiz zaman hastaneyle karşılaştırıldığında problem oluyor. Bu sene başında sıra aldım, 2016'ya gün verdiler" ifadesini kullandı.

Kanser hastalarına MR gibi konularda öncelik tanınmasını isteyen, şimdiye kadar resmi hastaneler dışında 3 kez MR çektirdiklerini kaydeden Akay, "Yetkililerden bir nebze de olsa yardım bekliyoruz. Biraz maddi sıkıntılarımız var. Sıkıntılarımızı hallettik mi, yeter. Doktorların söylediği 'bu hastalıkta ümit yok' ama canı veren Allah, alacak olan da tek o. Esma, hiç konuşamıyordu, sadece bakıyordu, yürüyemiyordu. Şimdi bizim desteğimizle küçük de olsa adım atabiliyor" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Akay İstanbul İnegöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title