Haberler

Serdivan'da Minik Ellerden Büyük Eserler

Güncelleme:

Serdivan Çocuk Akademisi, 12 haftalık eğitim boyunca 10 farklı kulüpte öğrencileri misafir ediyor.

Bu yıl daha çok öğrencinin istifade etmesi için kontenjan ve derslik sayısını arttıran Serdivan Çocuk Akademisi, 12 haftalık eğitim boyunca; Sayısal Düşünceden, Zeka Oyunlarına, Görsel Sanatlardan, Adab-ı Muaşerete, İngilizceden, Musikiye kadar 10 farklı kulüpte öğrencileri misafir ediyor.

Serdivan Çocuk Akademisi yetkilileri; çocukların en çok ilgi gösterdikleri ve keyif aldıkları kulüplerin başında Geleneksel Sanatların geldiğini ifade ederek, minik akademililerin kadim sanatlarımızdan hat ve ebruyu Akademi'de yaşayarak öğrendiklerini söylediler.

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenlerinden aldıkları derslerde öğrenciler her hafta değişik desenlerde ebru çalışması yapıyor. Hat derslerinde öncelikle Hat'ın nasıl icra edileceğini öğrenen öğrenciler sonrasında ise ilk pratiklerini kendi isimlerini Hat'la yazarak yapıyor. İlerleyen zamanda ise hat öğrencileri daha detaylı çalışmalara yönlendiriliyor.

Tüm programların ücretsiz olduğu Akademide, öğrencilere gerekli olan tüm malzemeler de Çocuk Akademisi tarafından karşılanıyor. Akademi yetkilileri, Serdivan Çocuk Akademisi'nin yeni dönem kayıtlarının Şubat ayı içerisinde yapılacağını belirttiler. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Serdivan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title