Haberler

Minik Eller Üşümesin" Kampanyası

Kızılay ve sosyal medya kullanıcılarının desteğiyle hayata geçirilen "Minik Eller Üşümesin" kampanyası kapsamında toplanan yardımlar, Bitlis’in Ahlat ilçesinde 250 öğrenciye dağıtıldı.

Kızılay ve sosyal medya kullanıcılarının desteğiyle hayata geçirilen "Minik Eller Üşümesin" kampanyası kapsamında toplanan yardımlar, Bitlis'in Ahlat ilçesinde 250 öğrenciye dağıtıldı.

Kampanya kapsamında ilçeye gelen heyet, Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu'nu makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Ziyaretin ardından konu ile ilgili bir açıklama yapan sosyal medyada projeyi başlatanlardan Gizem Türkmen, "Minik Eller Üşümesin kampanyası olarak Türkiye'nin 7 bölgesinde 31 ilden Muş, Bitlis ve Ahlat'ı tercih ettik. Çünkü vaktimiz az olduğu için mecburen programı kısa tutmak zorunda kaldık. Bu kampanya sayesinde Ahlat, Bitlis ve Muş'u gördük. Gerçekten çok mutlu olduk. Sevecen insanlarla tanıştık. Doğu İstanbul'dan bakıldığı gibi değil. İnsanlar çok sıcak ve oldukça cana yakın. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Minik Eller Üşümesin kampanyası gibi daha nice kampanyalar yapılsın. Lütfen sonu olmasın ve herkes bu tür kampanyalara destek versin" dedi.

Kızılay İstanbul İl Başkanı İlhami Yıldırım ise, Ahlat'ta olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Sosyal medya üzerinden yapılmış olan Minik Eller Üşümesin kampanyası adı altında 31 il, 310 okul, 15 bin öğrencimizin kıyafet yardımını tüm Türkiye genelinde yaptık. Dağıtımlarımızı Muş ilimizde Kızılay ile birlikte yaptık. Bugün Ahlat'a geldik. Bundan önce Adilcevaz ilçemizdeydik. Oraya da Kızılay olarak bir anaokulu yapacağız. Allah nasip ederse bundan sonraki hedefimiz de Ahlat'a anaokulu yapılacak. Güler yüzlü Ahlat Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızla sohbet ettik. Bastonumuzu alarak buradan devam edeceğiz. İlgi ve alakadan dolayı teşekkür ederiz" diye konuştu.

Ahlat Ziraat Odası Başkanı (AHZO) ve aynı zamanda Kızılay Ahlat Şube Yetkilisi olan Necat Demirden de, Kızılay yetkililerine teşekkür ederek, "Sayın kaymakamımızla beraber Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ihtiyaç sahibi 250 öğrencinin tespit edilmesini istedik. Tespit edilen öğrencileri baştan ayağı giydirdik. Bunun için çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu desteklerin devamını bekliyoruz" diye konuştu..

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, Türk Kızılay'ının Ahlat'a daha çok önem göstermesini isteyerek, "Başta İstanbul Kızılay Başkanımız ve bütün heyetine ilçem adına hoş geldiniz diyorum. Bugün göstermiş oldukları faaliyet Türkiye genelinde milletimizin huzur bulacağı bir çalışma örneğidir. Kızılay tarihi bir kurum. Tarihi bir kurum olması itibariyle misyonuyla da yüksektir. Kızılay'ın Ahlat'a çok önem göstermesi gerekiyor. Özellikle de kültür turizmin Türkiye'de mümessili olacak bir şehirden bahsediyoruz. Bu vesileyle de inşallah Kızılay ilçemizde turizme dayalı da bir takım Muş'ta örneği olduğu gibi yatırımlara girer. Daha önce Kızılay başkanımızın bana vermiş olduğu bir söz var. Ahlat'ta bir AŞ evi programı düşünmüşlerdi ve beraberinde su şişeleme fabrikası konusu açılmıştı. Bunlarla ilgili çalışmaları da inşallah aracılığınızla Kızılay'a iletmiş oluyoruz. Ekibinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise, Kızılay yetkilileri ve hayırseverlerin ilçeyi ziyaret ettiklerini belirterek, "Kızılay teşkilatı hayırseverlik adına en önemli kamu kurum niteliğindeki düzenli ve tertipli olan bir kuruluş. Bunun yanında bu projede ortağı olan Minik Eller Üşümesin Platformu da ilçemizi ziyaret etti. Ziyaretten dolayı son derece memnun olduk. 250 fakir, giyime muhtaç, belki de isimleri layık olacak şekilde üşüyen elleri giydirmek üzere buraya geldiler. İlçemize yapacakları anaokulu için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbyıkoğlu tarafından gelen heyete ilçenin önemli el sanatlarından olan Ahlat bastonu hediye edildi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kızılay Türkiye Bitlis Ahlat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title