Haberler

Milyonlarca Kişi Zam İçin 3 Temmuz'daki Fiyat Artışlarını Bekliyor

Güncelleme:

3 Temmuz'da açıklanacak haziran ayı fiyat artışlarının sabit kalması halinde memur ve emekliler temmuz ayında enflasyon farkı alacak.

Yılın ikinci yarısında yüzde 3'lük zam alacak devlet memurları ve emeklilerin gözü, enflasyon farkı için 3 Temmuz'a çevrildi. Yılın ilk 5 ayında enflasyonun yüzde 5.30 olarak gerçekleşmesinin ardından beklentileri artan memur ve emekliler, haziranda fiyatların sabit kalması veya yüzde 2.2'den daha az düşmesi halinde bile Temmuz'da enflasyon farkı alacak.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon rakamlarına göre, memur maaşlarına da baz teşkil eden Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE), mayısta yüzde 0.56 yükselmiş, yılın ilk 5 ayındaki artış ise yüzde 5.30 olmuştu.

FARKLAR AY İÇİNDE

Böylece 5 aylık dönemde, maaşlara yapılacak yüzde 3'lük zam oranı da aşılmıştı. Maaşlara yansıyabilecek fark için gözler, haziran ayıyla birlikte ilk 6 aylık enflasyonun da belli olacağı 3 Temmuz tarihine çevrildi.

NASIL HESAPLANACAK?

Haziran ayında TÜFE sabit kalsa bile devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, yüzde 3'ün üzerine yüzde 2.23 oranında enflasyon farkı alacak. Bu ay fiyatlarda yüzde 2.2'den daha az düşüş olması halinde dahi maaşlara enflasyon farkı yansıyacak. Sonuç olarak ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 3'ün üzerinde gelmesi durumunda devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını Temmuz ayı içerisinde alacak.

ZAM MİKTARLARI

Düşük maaşlıya çifte zam: Milyonlarca Bağ-Kur ve SSK emeklisi de temmuzda, yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. Maaşı 1.100 liranın altında olan emekliler, ayrıca 100 lira seyyanen zamdan yararlanacak. 1.000 lira ile 1.100 lira arasındakilerin de maaşları 1.100 liraya tamamlanacak. (Kaynak: T24)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Memur Yaşam Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Bakmadan Geçme

Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500

Yorumlar (19)

yaw hemobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Geçit artik bu yalanlari memurlarin alacagi 3 kuruşuda reklam yapiyorsunu ya Allah illa belenizi verecek sahtekarlar

13
1
yanıtYanıtla
Adınızı YazınATLS:

SIZIN VERECEGINIZ ZAMI AKP VEKILLERINE BEN BAGIŞLIYORUM ARALARINDA BÖLÜŞSÜNLER

10
2
yanıtYanıtla
HASAN TAHSİN:

Maaşı 1. 100 liranın altında olan emekliler, ayrıca 100 lira seyyanen zamdan yararlanacak. YALANCININ

10
0
yanıtYanıtla
ÇİN MALI BUNLAR:

ÇAY KAŞIĞIYLA VERDİNİZ, KEPÇEYLE GERİ ALIYORSUNUZ. PAZARA ÇIKIN PAZARA. 1 KG PATATES OLMUŞ 2. 93 . 2 ADET PATATES 1 KG GELİYOR . ANAN DA YESİN , BABAN DA YESİN. ARTANLA DA KÜLDE KÜL BASTI YAPARSIN. NE OLDU SUSTUNUZ MU???????

8
1
yanıtYanıtla
HASAN TAHSİN:

ABİ DÖRT GÖZLE HATTA SEKİZ GÖZLE BEKLİYORUZ. GÖZLERİMİZ YOLDA KALDI. ŞU ZAMLAR AÇIKLANSA DA GİTSEK BİR SIFIR KİLOMETRE ARABA ALSAK. . .

8
1
yanıtYanıtla
Yuuuhhhh:

Enflasyon yok da madem niye milletvekillerine 500 zam yapıyorlar . . . Hani enflasyon yoktu ?? Haram zıkkım olsun

7
1
yanıtYanıtla
muhammed mustafa allaha özlemMobil-ANDROID:

yüce allah zalimleri helak etsin amin

8
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

sahte ve yalan haberler

4
2
yanıtYanıtla
EFSANE:

verilen zamı milletvekillerine başımızdakilere bağışlıyorum alsınlar tepe tepe harcasınlar . 3 verip 5 alıolar her sene aynı moda .

5
0
yanıtYanıtla
adamın biri:

böyle yazıyorlarki emekli meur işşçi maaş almadan herşeye zam gelsin. Üç kuruş zam alacak millet ama diğerleri herşeye dört kuruş zam yapıyor

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title