Haberler

Milli Savunma Bakanı Yılmaz Açıklaması

"Kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara çıkaracağız. Ülkemizin milli gelirini 2 trilyon dolara çıkaracağız. İhracatımızı 500 milyar dolara çıkaracağız. Yapar mıyız? Yaparız çünkü bu millete güveniyoruz"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara çıkaracağız. Ülkemizin milli gelirini 2 trilyon dolara çıkaracağız. İhracatımızı 500 milyar dolara çıkaracağız. Yapar mıyız? Yaparız çünkü bu millete güveniyoruz" dedi.

Doğanşar 50. Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali'ne katılan Yılmaz, güreş müsabakaları öncesinde yaptığı konuşmada, Sivas'ta ata sporu güreşin yaşaması gerektiğini söyledi.

Birlik ve beraberlik mesajları veren Yılmaz, birlik olunduğu ve el ele verildiği sürece ortaya güzel eserler çıktığını belirtti.

Yılmaz, Türkiye'nin son 200 yıldaki en güçlü döneminde olduğunu vurgulayarak, "Hiçbir dönemde Türkiye, dış ülkelerin dikkatini bu kadar üzerine çekmedi ve bu kadar da güçlü olmadı. Çok büyük hizmetler yaptık ama bilin ki o hizmetlerin hepsinden de önemlisi bu millete öz güven kazandırdık. Öz güven kazandırdığımız için kendi tankımızı, eğitim uçağımızı, helikopterimizi, milli gemimizi, insansız hava aracımızı yapıyoruz" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, 2023 hedeflerine değinerek, "Kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara çıkaracağız. Ülkemizin milli gelirini 2 trilyon dolara çıkaracağız. İhracatımızı 500 milyar dolara çıkaracağız. Yapar mıyız? Yaparız çünkü bu millete güveniyoruz, biz size güveniyoruz. Bir oldukça, beraber oldukça yapamayacağımız hiçbir şey yok" ifadesini kullandı.

Sivas'ta ve Doğanşar'da yapılması planlanan çalışmalara da değinen Yılmaz, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Bakan Yılmaz, güreşleri izledi

Bakan Yılmaz, daha sonra, protokol üyeleriyle güreş müsabakalarını izledi. Çeşitli kategorilerde 261 güreşçinin katıldığı müsabakalar devam ediyor.

Festivale, Sivas Valisi Alim Barut, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Belediye Başkanı Sami Aydın, Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği Asbaşkanı ve Türk Güreş Vakfı Başkanı Ahmet Ayık, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Cevdet Yılmaz Doğanşar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title