Haberler

Milli Görüşün "Saadeti" Bitiyor mu?

Necmettin Erbakan ile Numan Kurtulmuş Hakkında Siyasi Kulislere İlginç Bilgiler Yansıdı.

Saadet Partisi'nin Kongresi'nde yaşanan liste kriziyle karşı karşıya gelen Necmettin Erbakan ile Numan Kurtulmuş hakkında siyasi kulislere ilginç bilgiler yansıdı. Yeşil ve beyaz liste savaşıyla başlayan kriz karşılıklı söz düellosuyla devam ederken, Erbakan cephesi olağanüstü kongre için imza toplamayı sürdürüyor. SP Genel Başkanı Kurtulmuş, parti yönetimi için kolları sıvarken, SP ile yollarını ayırması durumunda üç ayrı senaryonun gündeme geleceği ileri sürüldü.

-ERBAKAN CEPHESİ İMZA TOPLUYOR-

Milli Görüş'ün ilk lideri Necmettin Erbakan 40 yıllık siyasi hayatını ya noktalayacak, ya da aile ve yakın çevresini yeniden SP'nin başına geçirecek. Numan Kurtulmuş ve ekibini tasviye için kolları sıvayan Erbakan cephesi, olağanüstü kongre için gerekli imza için çalışmaları sürdürüyor.

Kulislere göre, Erbakan cephesinin olağanüstü kongre için gerekli imzayı toplaması halinde, 11 Temmuz'da yapılan kongrede 310 oyla genel başkan seçilen Kurtulmuş'un şansı olmadığı ve ekibiyle birlikte partiden tasviye edileceği söyleniyor.

Erbakan cephesinin bir taraftan olağanüstü kongre için imza toplamayı sürdürürken, bir taraftan da Kurtulmuş ekibini yanına almak kulis çalışması yaptığı ifade ediliyor.

-KURTULMUŞ YÖNETİM BELİRLİYOR-

Erbakan cephesinde Kurtulmuş'u tasviye etme çalışmaları yapılırken, Kurtulmuş ise önümüzdeki günlerde, kongrede kazanan kendi listesinde (beyaz liste) yeni parti yönetimini kuracak. Bir an önce parti yönetimini belirlemek üzere çalışan Kurtulmuş'un, her iki tarafta yer alan SP'nin eski Genel Başkanı Recai Kutan'ı, aracı olarak Erbakan'ı ikna etmek üzere ricada bulunduğu kaydedildi.

-SP KULİSLERİ YAPILIYOR-

AKP'nin de yakından takip ettiği SP ile ilgili siyasi kulislere ilginç senaryolar yansıdı. Son günlerde trendi yükselen Numan Kurtulmuş'un SP ile AKP'nin karşısına alternatif bir parti olarak çıkacağı ve yapılacak ilk seçimde AKP'den SP'ye oy kayacağı, Meclis'e girmese bile oylarını böleceği, ilk seçimde olmasa da ikinci seçimde TBMM'ye gireceğini dikkat çekildi.

İkinci iddiaya göre; Kurtulmuş, SP'den koparılarak AKP'ye geçecek. Erbakan cephesinin olağanüstü kongreye giderek, Kurtulmuş'un genel başkanlığa yeniden seçilmesi engellenecek. Dışarıda kalan Kurtulmuş, Erdoğan'ın teklifi üzerine AKP'ye geçecek.

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçimlerinde köşke aday olması durumunda, AKP'nin dağılmasına engel olmak için Numan Kurtulmuş partinin başına geçeceği ifade ediliyor.

Üçüncü senaryoya göre Kurtulmuş, SP'den ayrılarak, yeni bir parti ile yoluna devam edecek. AKP'den ayrılanları, küskünleri, tepki gösterenleri ve SP içindeki yenilikçileri bir araya getirecek Kurtulmuş, hem SP'nin hem de AKP'nin seçmeninden oy isteyecek.(ANKA)

(BK/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title