Haberler

Milli Futbol Takımı, Belçika Maçı İçin İstanbul'da Toplandı

A Milli Futbol Takımı, 3 Haziran'da Belçika ile Brüksel'de oynayacağı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri maçı için bu akşam saat 19. 00'da Swissotel the Bosphorus'ta toplandı.

Belçika maçı öncesinde Hollanda'nın Tegelen kasabasında bir hafta kamp yapacak Milliler, yarın saat 13. 00'te THY'ye ait TK3671 sefer sayılı uçakla Almanya'nın Düsseldorf kentine gidecek. A Milli Takım kafilesi, daha sonra otobüsle Tegelen'e geçecek ve kamp yapacağı Bilderberg Chateau Holtmühle'ye yerleşecek. Ay-yıldızlı ekip kamp süresince tüm antrenmanlarını Sportpark Bakenbos'ta yapacak. 1 Haziran Çarşamba günü otobüsle Brüksel'e hareket edecek ve burada Conrad Brussels'da konaklayacak A Milli Takım, Belçika maçının hazırlıklarını 2 Haziran'da Roi Baudouin Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink ve bir futbolcunun katılımıyla 27 Mayıs ve 2 Haziran tarihlerinde birer basın toplantısı düzenlenecek.

Roi Baudouin Stadı'nda oynanacak Belçika-Türkiye 2012 Avrupa Şampiyonası grup eleme karşılaşması, TSİ 21. 45'te başlayacak. A Milli Takım kafilesi, Belçika maçının ardından THY'ye ait 3672 sefer sayılı uçakla saat 00. 40'ta Türkiye'ye dönecek.

(A) Milli Futbol Takımı'nın Belçika maçı için belirlenen 27 kişilik aday kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Mehmet Topuz, Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin, Semih Şentürk (Fenerbahçe), Tolga Zengin, Egemen Korkmaz, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Engin Baytar, Umut Bulut (Trabzonspor), Sabri Sarıoğlu, Gökhan Zan, Servet Çetin, Çağlar Birinci, Arda Turan, Kazım Kazım (Galatasaray), Emre Güngör, Cenk Tosun (Gaziantepspor), İsmail Köybaşı (Beşiktaş), Sinan Bolat (Standard Liege), Serdar Kesimal (Kayserispor), Hamit Altıntop (Bayern Münih), Gökhan Töre (Chelsea), Mehmet Topal (Valencia), Mehmet Ekici (Nürnberg).

TFF YÖNETİM KURULU ÜYESİ KIZIL: "BELÇİKA'DAN EN AZ 1 VEYA DAHA ÜSTÜ PUAN ALACAĞIZ"

Futbol Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Belçika maçını kaybetmeyeceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Milli Takım oyuncuları bugün bir araya geldi. Önemli bir maça çıkıyoruz. Avusturya maçını kazanarak avantaj sağlamıştık. Şimdi Belçika maçı var. Belçika'dan en az 1 puan alacağız veya daha üstü puanlarla döneceğiz. Hiçbir şekilde rakibimize yenilmeyeceğiz. Belçika'dan 1 puan almamız halinde ikincilik için büyük avantaj yakalayacağız. Rakibimizi yenersek en iyi 2. olarak gitme şansımız da olacak. Yarın bulutlar izin verirse yolculuğa başlayacağız. "

Hamit Altıntop ve Nuri Şahin'in Real Madrid'e transferini de değerlendiren Kızıl, "Bu oyuncuların transferinden gurur duyuyorum. Ümit milli takımdan beri beraber olduğumuz oyuncular. Mesut Özil'den sonra Türk oyuncuların Real Madrid'e gidemeyeceği yönünde görüşler vardı. Bu ön yargıyı da kırdık" diye konuştu.

Teknik direktör Guus Hiddink ile İngiltere'nin Chelsea kulübünün ilgilendiği yönündeki haberler konusunda ise Kızıl, "Gündemimizde böyle bir şey yok. Olmamış bir konu üzerinde konuşmak istemiyorum. Hiddink ile anlaştığımızda 'nereden bulundu?' diye görüşler ortaya atılıyordu. Bizim gündemimizde şu an Belçika maçı var" dedi.

Milli Takım İdari Koordinatörü Okan Buruk ise Belçika ile oynayacakları karşılaşmanın kendileri için dönüm maçı olacağını belirterek, "Deplasmanda oynayacağımız maçtan alacağımız sonuca göre gruptaki durumumuz ortaya çıkacak. Beraberlik avantaj getirebilir. Ama biz beraberliğe oynamayacağız. Oyuncular kenetlendi. Güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Sezon sonu zordur. Ama önümüzde bir hafta süre var. Bir arada olacağız. Her futbolcunun hedefi Avrupa Şampiyonası'nda oynamaktır. Oyuncular kendilerini geliştirdi. Transfer haberleriyle meşgul olmayacaklardır. Zaten menajerleri bu işlerle ilgileniyor. Ön planda milli takım olacaktır" diye konuştu.

Tecrübeli futbolcu Servet Çetin, 1 deplasman maçı dışında 3 karşılaşmayı içerde oynayacaklarını, Belçika'yı yenerek grupta iyi bir konuma

gelmek istediklerini söyledi. Emre Güngör de çok önemli bir mücadeleye çıkacaklarını ifade ederek, "Belçika'yı yenip üstlerine çıkmak istiyoruz. İyi takımız. Türkiye'ye galibiyetle dönmek istiyoruz" dedi. İspanya'nın Valencia takımında forma giyen Mehmet Topal, zorlu bir ekiple karşı karşıya geleceklerine dikkati çekerek, "Takımımızda genç ve tecrübeli oyuncular var. Mental yorgunluk olmayacak. Kazanmak istiyorsak iyi hazırlanmalıyız ve konsantre olmalıyız. Herkes milli takımda oynamak istiyor" diye konuştu.

Milli takımın genç oyuncularından İsmail Köybaşı da grupta durumlarının netleşmesi adına Belçika karşılaşmasının önemli olduğunu ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'te deprem riski var

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'te deprem riski var

Bakmadan Geçme

Kılıçdaroğlu nerede konuşuyor? Kemal Kılıçdaroğlu nerede canlı yayında, ne söyledi? İsrail Mısır savaş mı çıktı? İsrail Mısır son durum ne? Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi play-off muhtemel rakipleri! Galatasaray play-off'ta seri başı mı? Kerem Demirbay şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Kerem Demirbay podyum müziği ne? #127942 #127926 Nelsson şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Nelsson podyum müziği ne? #127942 #127926 Tete şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Tete podyum müziği ne? #127926 #127942 Ndombele şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Ndombele podyum müziği ne? #127942 #127926 Davinson Sanchez şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Davinson Sanchez podyum müziği ne? #127942 #127926 Abdülkerim Bardakcı şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Abdülkerim Bardakcı podyum müziği ne? #127942 #127926 Köhn şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Köhn podyum müziği ne? #127942 #127926 Muslera şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Muslera podyum müziği ne? #127942 #127926 Berkan Kutlu şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Berkan Kutlu podyum müziği ne? #127942 #127926 Torreira şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Torreira podyum müziği hangisi? #127942 #127926 Barış Alper Yılmaz şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Barış Alper Yılmaz podyum müziği hangisi? #127942 #127926 Galatasaray şampiyonluk kutlamasında hangi şarkıcılar konser verecek? Simge var mı? #127926 #127942
Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title