Haberler

Milli Eğitim Bakanı Avcı Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gelecek yasama yılında yapacakları ilk işlerden birinin Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesi kanun tasarısını Meclis'e sevk etmek olacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gelecek yasama yılında yapacakları ilk işlerden birinin Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesi kanun tasarısını Meclis'e sevk etmek olacağını bildirdi.

Eskişehir Genç İş Adamları Derneği (ESGİAD) üyeleriyle bir araya gelen Avcı, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a ilgili anılarının canlandığını belirterek, Özal'ın en büyük rüyalarından birinin Anadolu sermayesinin ilçelere varıncaya kadar örgütlenmesi ve dünyaya açılması olduğunu söyledi.

İşadamlarının önünü açmak için Türkiye'nin içinde veya dışında ne yapılması gerekiyorsa hazır olduklarını belirten Avcı, Özal'ın ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dış seyahatlere iş adamlarını götürmeyi en temel önceliklerden kabul ettiklerini anlattı.

Avcı, "İnşallah önümüzdeki dönemde bu seyahatlerde sizlerle birlikte dünyanın dört bir tarafında muhataplarımızla Türkiye için Eskişehir için ne yapabiliriz onların imkanlarını, görüşmelerini birlikte gerçekleştiririz" diye konuştu.

"Eskişehir son 12 yılda cazibe merkezi haline geldi"

Eskişehir'e üçüncü üniversitenin kurulması konusunda söz verdiklerini belirten Avcı, şunları kaydetti:

"Üniversitenin, tematik bir uluslararası ihtisas üniversitesi olmasını istiyoruz. Lisans üstü programlara ağırlık vererek, Eskişehir'de ağırlığı olan özellikle ulaşım teknolojileri alanında ihtisaslaşacak bir üniversite olmasını istiyoruz. Geçen kasım ayında Japon Eğitim Bakanı ile görüştüm. Orada akademik işbirliği konusunda uzmanlaşmış Japon üniversiteleriyle Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesinin akademik düzeyde işbirliği yapması için her türlü çabayı göstereceklerinin sözünü vermişti. İnşallah önümüzdeki yasama yılında yapacağımız ilk işlerden biri Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesi kanun tasarısını Meclis'e sevk etmek olacak."

Avcı, Eskişehir son 12 yılda yapılan yatırımlarla ciddi bir cazibe merkezi haline geldiğini dile getirerek, bu ulaşım alanının Bursa Gemlik üzerinden dışa açılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Nabi Avcı Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title