Haberler

Milletvekili Osman Çakır Gündeme İlişkin Açıklamalar Yaptı

Düzce Valisi Ali İhsan Su ile birlikte, Akçakoca Köylerinde yürütülen sıcak asfalt kaplama çalışmalarını yerinde inceleyen Düzce Milletvekili Osman Çakır, gündemdeki çalışmalarla ilgili açıklamalar yaptı.

Düzce Valisi Ali İhsan Su ile birlikte, Akçakoca Köylerinde yürütülen sıcak asfalt kaplama çalışmalarını yerinde inceleyen Düzce Milletvekili Osman Çakır, gündemdeki çalışmalarla ilgili açıklamalar yaptı.

Düzce Valisi Ali İhsan Su, Milletvekilleri Fevai Arslan, Osman Çakır, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Akçakoca İGM üyeleri Ayfer Yılmaz ve Dursun çakır, Ak Parti Akçakoca İlçe Başkanı İbrahim Bilgin ve Düzce İl Özel İdare yetkilileriyle birlikte köylerde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

Bu sırada açıklamalarda bulanan Milletvekili Çakır, "Düzce'de nihayet çok şükür sıcak asfalta başlandı. 12 seneden beri bu alanda yapılan yanlış yatırımlar artık doğru hale dönüştürüldü. Bu asfaltların ömrü en az 10 yıl sürecek, iyi bakıldığı taktirde 15 yıl sürecek. Düzce'de 69 km olarak planlanan asfalt yapımına bir 10-15 km daha eklersek bu ne demektir, 3-4 sene içerisinde Düzce'de bütün köy yollarının, grup yollarının hepsinin sıcak asfalta dönüştürülmesi demektir. Sularla ilgili olarak da, Sarıyayla barajı devam etmektedir. Nasip olursa 2015 yılının 29 Ekim'inde teslim edilecek ve Akçakoca'nın pek çok köyüne buradan su verilecek" dedi.

Dereleri kurtarmayı düşündüklerini belirten Çakır, "Benim özellikle hayalim bu. Buradaki derelerin tamamının sularının kendi mecrasında akmasını sağlayabilirsek, kaynakları kurtarabilirsek, Bütün köylerimize inşallah yeniden bir su yapılanmasıyla bunu sağlamış olacağız. Bir başka şeye daha çalışıyorum. Eğer becerebilirsek, bütün köylerimizin kanalizasyonunu DSİ yapacak. Geçen hafta isale hattı ve arıtmayla ilgili sayın bakanımla görüştüm. Kalkınma Bakanı'ndan bizzat kendisi bunun talebinde bulunacak. İsale hattı ve arıtma sisteminin ihalesi, baraj ihalesine eklenmiş olacak" diye konuştu.

Osman Çakır, çevre yoluyla ilgili olarak da "Daha önce istimlak edilmiş olan sahil yolunun ihalesi yapıldı. Yakında yolun yapımına başlanacak. Ama otoban diye ifade ettiğimiz yolun projeleri tamamlanıyor. Projeleri bittikten sonra da uygulama ihalesi yapılacak.2018 yılında Allah'ın izniyle tren yolu da, çevre yolu da, otoban yolu da, büyük ihtimalle liman da bitmiş olacak, dolayısıyla önümüzdeki günler Akçakoca için güzel günler olacak" şeklinde konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arslan Osman Akçakoca Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title