Haberler

Milletvekili Ölmeztoprak,Malatya’ya 8 Yılda 1674 Derslik Kazandırıldı

Ölmeztoprak,Ak Parti İktidarının Malatya'ya 8 Yılda Bin 674 Derslik Kazandırdığını Ve 2011 Yılı İçin İse Eğitim Alanındaki Eksiklikleri Milli Eğitim Bakanlığına İlettiklerini Söyledi.

Ak Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak,Ak Parti iktidarının Malatya'ya 8 yılda bin 674 derslik kazandırdığını ve 2011 yılı için ise eğitim alanındaki eksiklikleri Milli Eğitim Bakanlığına ilettiklerini söyledi.

Milletvekili Ölmeztoprak,Malatya'ya Eğitime yüzde 100 destek kapsamında 16 Anaokulu,40 İlköğretim Okulu,6 Lise ve 1 Öğretmenevinin kazandırıldığını ve 2011 yılında Malatya il merkezimize 16 derslik Anadolu Öğretmen lisesi ve 300 öğrenci kapasiteli pansiyonunda Toplu Konut İdaresi tarafından yapımına başlanılacağını ve proje tutarının 10 milyon TL olduğunu ve 1 milyon 500 bin TL ödeneğinin de hazır bulunduğunu,Doğu Anadolu Projesi kapsamında değerlendirilen ve il merkezine 6 bin 439 metre kare alanı içerecek şekilde

yapılacak 24 derslikli lise içinde 789 bin lira mevcut ödeneğinin olduğunu ve her iki lisenin de 2012 yılında bitirileceğini söyledi.

Ölmeztoprak,Milli Eğitim Bakanlığından önümüzdeki yıl için,Kuluncak ilçesinin köylerinden ilçe merkezindeki İlköğretim okullarına gelen kız öğrenciler için yurt,Battalgazi ilçesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu için ek derslik, Arapgir ilçesi Öğretmenevi binasının fiziki şartlarından dolayı ihtiyaca cevap verememekte olup,yatakhane bölümlerinin yenilenmesi ve binanın modern bir yapıya kavuşturulmasını,Darende ilçemizinAyvalı ve Balaban Liselerine ek derslik yapılması, Hekimhan ilçesine Anadolu lisesi yapılması,Darende Karabayır ilköğretim okuluna yeni 8 derslikli bina yapılması,Hekimhan ilçesine 200 kişilik bir kız öğrenci yurdu yapılması talebinde bulunduklarını,il merkezimiz ve ilçelerimizdeki diğer okulların eksikliklerinide bildirdiklerini kaydetti.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Haberler

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title