Haberler

CHP'li Işık'tan Erzincan Depreminin 22. Yıl Dönümü Mesajı

Güncelleme:

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, 13 Mart 1992 Erzincan depreminin 22. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Muharrem Işık 13 Mart 1992 Erzincan depreminin 22. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Milletvekili Işık mesajında; "13 Mart 1992 Erzincan depreminin üzerinden 22 yıl geçti. Bu süre içerisinde Erzincan yeniden yapılandı. Felaketin izleri geniş ölçüde ortadan kalktı. Çekilen sıkıntılar, acılar üzülerek hatırladığımız anılarda kaldı.Erzincan halkı yaşamış olduğu bu büyük acıya rağmen metanetini korudu, acısını yüreğine gömdü ve memleketini terk etmeyerek ayakta kalmasını bildi. Devletimiz ve yurttaşımız örnek bir dayanışma ve özveri örneği sergiledi. Depremin yaralarını sarmak için var gücüyle çalıştı ve bugünkü Erzincan'ı yeniden imar etti.Bir süre önce vefat eden rahmetli Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın şu mesajı kulaklara küpe olmalıdır : "İnsanları deprem öldürmez, binalar öldürür. Depremlerin oluşturabileceği hasarları azaltmanın yolu depreme dayanıklı binalar yapmaktır." Güzel Erzincanşehrimiz, 1939 depreminde tamamen yıkılıp yok olduktan sonra, istimlak edilen yeni bir arazi üzerinde yeniden kurulmuş bir şehirdi. Yeni yapılanmada deprem riski göz önüne alınarak, depreme dayanıklı binalar inşa edilmişti. Ama zamanla imar planlarında değişiklikler yapıldı. Kat yükseklikleri artırılırken, binalarda depreme dayanıklılık göz ardı edildi.Ve sonuçta; depremlerden yeterince ders alınmadığı için, yaptırılan resmi binalar ve özel binaların çoğu 1992 depreminde yıkıldı. Erzincan şehri, büyük felaketten 50 yıl sonra yine bir, ağırve hasarlı depremle yeniden karşı karşıya kaldı. Yine can kayıpları oldu. Binlerce bina ya yıkıldı yada ağır hasar gördü. Erzincan her bakımdan geri gitti.Bu da gösterdi ki acılardan, felaketlerdengereken dersleralınmamıştı. Güzel ilimiz Can Erzincan için; bundan böyle deprem riskini asla unutmadan, depreme dayanıklı yapılanmaya titizlikle sahip çıkar, rant için değil insanımız için bu konuda taviz vermezsek ancak o zaman Erzincan şehri ve Erzincan insanı yeni felaketlerle karşılaşmaz. Erzincan şehri gelişmesini sürdürür. 13 Mart 1992 depremini üzülerek anımsadığımız bu günde; deprem felaketinde hayatlarını kaybeden dostlarımızı, arkadaşlarımızı, yakınlarımızı, ve tüm hemşehrilerimizi rahmetle anıyor, mekanları cennet olsun diyorum.Erzincan'ımızın ve Ülkemizin böyle büyük bir acıyı tekrar yaşamaması dileği ile sevgi, selam ve saygılarımı sunuyorum." dedi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Muharrem Işık Erzincan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title