Haberler

Milletvekili Genel Seçiminin Ardından

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, koalisyon çalışmalarıyla ilgili, "Biz açık bir şekilde 'HDP ile kurulmasına razı değiliz' dedik.

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, koalisyon çalışmalarıyla ilgili,  "Biz açık bir şekilde 'HDP ile kurulmasına razı değiliz' dedik. Ama diğerleriyle ilgili görüşlerimizi, kriterlerimizi, isteklerimizi, yol haritasını il başkanları hepsini söyledi" dedi.

Saylar, gazetecilere yaptığı açıklamada, partilerinin il başkanları toplantısında herkesin taleplerini, sorunlarını, koalisyonla ilgili görüşlerini sunduğunu söyledi.

Aldıkları oy oranlarını ortaya koyan ve diğer partilerle kıyaslayan Saylar, "Halkımızın verdiği mesajı biz AK Parti olarak aldık. Toplantıda emeklilerle, taşeronla ilgili de konuşuldu, her şey masaya yatırıldı. Hükumetin kurulmasıyla ilgili kararlar nasıl olsun, nereden başlayalım? Bunlar konuşuldu. Biz açık bir şekilde 'HDP ile kurulmasına razı değiliz' dedik. Ama diğerleriyle ilgili görüşlerimizi, kriterlerimizi, isteklerimizi, yol haritasını il başkanları hepsini söyledi" diye konuştu.

Seçim meydanlarında "tek vatan, tek bayrak, tek millet" dediklerini ifade eden Saylar, şöyle konuştu:

"Biz vatanımız, milletimiz, bayrağımız için ülkemizde hizmet için varız. Biz ülkeyi yönetmeye talibiz. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi ülkeyi yönetmeye talip değilse bu süreçte göreceğiz. Biz elimizi uzatıyoruz halkımız diyor ki, 'Egemenlik kayıtsız şatsız milletindir' Millet diyor ki, 'koalisyon kurun' biz de 'sandıktan çıkan başımızın tacı' diyoruz. O zaman gelin beraber hükumeti kuralım, anlaşalım, milletimize hizmet etmeye devam edelim."

"Öncelik olarak iki partiye gidecek Sayın Başbakanımız" diyen Saylar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu süreçte bir koalisyonla devam edilecekse biz kuracağız. Baktık olmuyor bu sefer ikinci partiye Cumhurbaşkanımız verecek, o da olmuyorsa 45 gün sonra erken genel seçime gideceğiz. Halkımızın verdiği karar doğrultusunda biz milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title