Haberler

Milletvekili Aydemir Önerdi, Bakan Işık Destekledi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in Milli Savunma Bakanlığı 2017 Bütçe görüşmelerinde dile getirdiği, Erzurum’da ANT işletimindeki boru hatlarının sivil kullanımına açılması ve ANT binasının yenilenmesine yönelik önerileri kabul gördü.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'in Milli Savunma Bakanlığı 2017 Bütçe görüşmelerinde dile getirdiği, Erzurum'da ANT işletimindeki boru hatlarının sivil kullanımına açılması ve ANT binasının yenilenmesine yönelik önerileri kabul gördü. Bakan Fikri Işık, önerilerin değerlendirileceğini, boru hattının sivil kullanıma açılması noktasında çalışma başlattıklarını açıkladı.

Hayati öneriler

Plan ve Bütçe Komisyonunda gerçekleştirilen 2017 Merkezi Yönetim Bütçe görüşmelerinde hemen her bakanlıkla ilgili olarak 'Erzurum Beklentilerini' önerilerle gündeme taşıyan Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim aydemir, Milli Savunma Bakanlığı bütçesinde de ille ilgili önerilerini komisyon gündemine getirdi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın Erzurum'u çok iyi tanıdığına vurgu yapan Milletvekili Aydemir, "Sayın Bakanım, Erzurum'u siz çok yakın biliyorsunuz, bulunduğunuz vazifelerde Erzurum'a projeksiyonlarınız çok açıktı, Allah razı olsun" dedi.

Aydemir'in önerileri

Sunum bölümünde Erzurum ile ilgili önerilerini bildiren Milletvekili Aydemir, "Bizim bir-iki tane temennimiz var, beklentimiz var. Erzurum'da Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO Akaryakıt Boru Hattı Tesisleri İşletme Başkanlığının bazı üniteleri bulunuyor, ANT, önemli bir birim. Bunun kitabi bir tarifi var, diyor ki; barışta ve savaşta Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve dış takviye kuvvetlerinin, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığının akaryakıt ve madeni yağ stoklarını muhafaza etmek ve bunları akaryakıt boru hattı veya diğer nakliye araçları ile askeri birliklere ulaştırmak, atıl kapasitenin ülke ekonomisi yararına kullanılması gibi hayati görevleri var' Türkiye -NATO akaryakıt boru hattı sisteminin işletme ve bakım onarımını yapmak da bu kuruluşun görevleri arasındadır diye de kayıt düşüyor. Bu teşkilatın Erzurum'da bulunan Erzurum TF-23 tank çiftliği şefliğinin yeni bir idari binaya ihtiyacı var, çok ciddi bir ihtiyaç bu. Karda, kışta arkadaşlarımız eski bina içerisinde görev yapmakta hakikaten zorlanıyorlar, bizatihi ben şahidiyim bu hadisenin. Sonra buranın tank yollara son derece harap ve kullanışsız, bu yolların mevcut hali sadece yürüme yolu şeklinde, araçların seyri mümkün değil. Araç gidebilecek şekilde bu yolların yapılıp asfalt yol haline gelmesi zaruri bir ihtiyaç. Ayrıca tank bölgelerine nizamiye yapılması gerekiyor. Sanırım teknik arkadaşlarımızın bu konular üzerinde bir çalışma yapması lazım. Sizin müzaheretinizi bekliyoruz" diye konuştu.

Boru hatlarının sivil kullanıma açılması önerisi

ANT işletimindeki boru hatlarının sivil kullanımına açılmasının ekonomik açıdan bölgeye faydalar taşıyacağı ve yeni istihdam alanları oluşturacağına vurgu yapan Milletvekili Aydemir, "ANT işletimindeki boru hatları sivil kullanımına da açılırsa, yıllardır biz böyle bir talep üzereyiz, İskenderun rafinerisinden Erzurum'a boru hatlarıyla motorin ve gerekli düzenlemelerin yapılması halinde benzin nakledilmesi de mümkün olabilir. Böyle bir uygulama Erzurum ve doğu ekonomisine can simidi olur. Bölge bayilerine nakliyat Erzurum'da yapılabilecek, nakliye ücretleri düşecek, tankerlerin benzin giderleri de bu sayede azalacaktır" dedi.

Yeni istihdam imkanları

Boru hatlarının sivil kullanıma açılmasıyla yeni istihdam olanaklarının oluşacağına değinen Aydemir, "Böylelikle Erzurum'a ek bir istihdam imkanı da doğacaktır. Bu hususun talimatınızla araştırılıp hayata geçirilmesini önemli talep ediyorum" kaydını düştü.

Bakan Işık'tan Aydemir'in önerilerine destek

Bütçe görüşmelerinin sonuç bölümünde bir değerlendirme yapan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Milletvekili Aydemir'in beklentilerine vurgu yaparak, "Sayın İbrahim Aydemir "Erzurum'un özellikle yeni bir idari binaya ANT'de ihtiyacı var." demişti. Onu hemen arkadaşlarımız da not aldılar. Bunlarla ilgili değerlendirmeyi yapacağız. Bu, boru hatlarının sivil kullanımına açılması konusunu da arkadaşlarımız zaten çalışıyorlar. Bildiğim kadarıyla bazı uygulamalar da var ama çok detayını bilmiyorum, onu üzerinde özellikle değerlendirelim" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Aydemir Fikri Işık Erzurum Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title