Haberler

Milletvekili Ahmet Tan: Başta Bor Olmak Bütün Madenlerimizi En Verimli Şekilde Kullanacağız

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, hedeflerinin, başta bor rezervleri olmak üzere tüm madenlerini ortaya çıkartıp, verimli bir şekilde işletmek olduğunu ifade etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, hedeflerinin, başta bor rezervleri olmak üzere tüm madenlerini ortaya çıkartıp, verimli bir şekilde işletmek olduğunu ifade etti.

TBMM'deki bütçe görüşmelerinde konuşan Tan, dünyadaki 3 milyon tonluk bor rezervinin yüzde 72'isinin Türkiye'de olduğunu dile getirdi.

Tan, "Bor madenini araştırma ve teknoloji geliştirme amacıyla, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü 4865 sayılı kanun ile 2003 yılında kurulmuş ve 2004 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir.Dünyadaki 3 milyar tonluk bor rezervinin yüzde 72'si ülkemizde olup, Tinkal yatakları Kırka'da, Kolemanit yatakları ise Emet, Hisarcık ve Bigadiç'tedir.Bu kapsamda BOREN tarafından 2004-2015 yılları arasında 229 adet proje desteklenmiş, 179 adedi tamamlanmıştır. Bor ve türevlerinin geliştirilmesi kapsamında 6 adet yetkinlik merkezi kurulmuştur.Bununla birlikte, Kurumumuz bünyesinde oluşturulan Ar-Ge Merkezi'nde 'Bor İzotop Zenginleştirmesi' ve uluslararası işbirliği modeli ile 'Bor Katkılı İleri Metal Alaşımları' konularında çalışmalar sürdürülmektedir. BOREN tarafından desteklenen olumlu proje sonuçları doğrultusunda Bor Karbürden zırh üretimi başarıyla tamamlanmıştır. Ahşap emprenye sektöründe, radyasyona karşı direnç sağlamada, çimento, sağlık, yapı malzemeleri ve seramik başta olmak üzere sanayicilerle yatırıma dönük bilgilerin paylaşılması hedeflenmektedir. Ayrıca TÜBİTAK işbirliğinde bor temelli hidrojen üretim sistemi ve yakıt pili üretimi tamamen yerli olarak gerçekleşmiş ve insansız hava araçlarında uygulanmıştır.Buna ilave olarak Bor Organize Sanayi İhtisas Bölgesi kurulmasına ilişkin faaliyetler devam etmektedir" diye konuştu.

"BOR'UN DEĞERİNİ EN ÇOK KÜTAHYALILAR BİLİR"

Bor madeninin değerini en çok Kütahyalılar'ın bildiğini anlatan Ahmet Tan, "Ülkemiz de ki bor madeninin merkezi olan Kütahyamız, başta Borik Asit Fabrika tesisleri olmak üzere, bölünmüş yollarıyla, havaalanıyla, hastane ve okullarıyla, baraj ve göletleriyle, Organize Sanayi Bölgeleriyle, kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet binalarıyla, köylerine kadar alt yapı yatırımlarıyla AK Parti döneminde çok büyük hizmetler almış durumdadır. İlimizin gelişmesi için emek verenlere ve tüm milletvekillerimize huzurlarınızda hassaten çok teşekkür ediyor, ayrıca hizmetlerini yakinen bildiğimiz rahmeti rahmana kavuşan Ahmet Derin ve Halil İbrahim Yılmaz ağabeylerimi hayırla anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum. Kütahya'lı hemşerilerimizin tulum çıkartıp, 4 AK Parti Milletvekili olarak bizleri buraya göndermelerinin manasını, değerini, kıymetini biliyoruz. Bizler de gece gündüz demeden, devletine ve milletine bağlı, ilim ve irfan şehri olan Kütahyamızı, birlik beraberlik içerisinde yeni yatırımlarla buluşturmak ve güzel ülkemize hizmet etmek için çalışıp gayret göstereceğiz.Hedefimiz ülkemizin bor rezervleri ile birlikte bütün madenlerini ortaya çıkartmak ve verimli bir şekilde işletmektir. Göreve geldiğimiz 2002 yılından itibaren her zaman ekonomik ve siyasi istikrarı sağlamaya yönelik adımları attık, atmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Tan AK Parti Kütahya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title