Haberler

Milletvekili Adayı Usluer Günyüzülüleri Dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi ve Eskişehir birinci sıra milletvekili Adayı Prof. Dr. Gaye UsluerUsluer, diğer milletvekili adayları ile birlikte Günyüzü ilçesinde vatandaşları dinledi, sorunlarının çözümü için neler yapılması gerektiğini anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi ve Eskişehir birinci sıra milletvekili Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer

Usluer, diğer milletvekili adayları ile birlikte Günyüzü ilçesinde vatandaşları dinledi, sorunlarının çözümü için neler yapılması gerektiğini anlattı. Ziyaret sırasında yaşadıkları sorunları anlatan ilçedeki bazı vatandaşlar "Burası Eskişehir'e 150 kilometre uzaklıkta, ama ihtiyaçlarımız karşılanmıyor. Yollarımız çok kötü, kış aylarında yaşanan kazalarda yaşamını yitirenler oldu. Genel sorunlarımız da ise asgari ücret gülünç bir rakam. Hayvancılığı bitirdiler, hava limanı yol yapıyoruz dediler ama bunları işletmelerini de 40, 50 yıllığına dışarıdan gelen şirketlere veriyorlar. Türk Telekom'u özelleştirdiler, fabrikaları sattılar. Gençlerin çoğu işsiz, ya da asgari ücretle ömürlerini tüketiyorlar, tazminat özlük hakları hiçbir şey yok. Okullar kötü durumda, hastaneler çok iyi diyorlar, her şey için para alıyorlar. Bize de doğru dürüst doktor gelmiyor, uzman değiller, Eskişehir'e gitmek zorunda kalıyoruz. Esnafız kan ağlıyoruz, memurun, esnafın, emeklilerin, kimsenin maaşı yetmiyor Günyüzü halkı perişan. 2000 yılından önce 20 bin olan nüfus, şu anda 6 bin. Pazarlara bakın kimse yok. Allah yardımcımız olsun, bizi bu gidişattan kurtarın" dediler.

BÜYÜKŞEHİR YASASI GERÇEĞİ

Günyüzülüleri dinledikten sonra söz alan Milletvekili Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, bütün ilçelere, köylere, mahallere gitmeye çalıştıklarını ve her yerde aynı sorunlara tanık olduklarını anlattı. İlçelerin durumunun çok kötü olduğunu belirten Prof. Dr. Usluer şunları kaydetti:

"İlçeler son 1 senedir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet alanına girdi, şimdi her eksik için 'Büyükşehir yapmıyor'

diyorlar. 12 yıldır iktidarda olan AKP hükümeti ilçelere hiçbir yatırım yapmamış, kaderine terk etmiş. Bütün Şehir Yasası'nı bir yıl önce çıkardılar. İlçelerin tüm sorunlarını büyükşehir yapmıyor diye geçiştirmeye çalışıyorlar. Peki siz 12 yılda neden sorunları çözmediniz? Hükümet yasayı değiştirdikten sonra, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin yetki alanı 20 kilometreden, 160 kilometreye çıktı. Ama olanaklarda değişme yok. Böyle bir yasa çıkarıyorsanız ödeneği, imkanları arttıracaksınız, hizmet vermesi için belediyelere gerekli koşulları sağlayacaksınız."

"TOPLUMSAL REFAHI TABANA YAYACAĞIZ?"

İlçelerin sorunlarının sona ermesi için herkese görev düştüğünü anlatan Prof. Dr. Usluer, şöyle konuştu:

"Bir kez daha AKP'ye oy verme lüksümüz yok, bugün yollarımız kötü, çocuklarımız taşımalı eğitimle öğrenim görüyor, okul yok, öğretmen yok, doktor, ebe, hemşire yok diyorsanız sorumlular belli, kime oy vermeyeceğiniz de belli. Bu seçimde el birliğiyle CHP'sini birinci parti yapacağız. İktidara geldiğimizde, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Toplumu bölmeyeceğiz. Huzuru sağlayacağız. Biz CHP'nin Eskişehir'de birinci parti olacağına inanıyoruz, sizlerin, ilçelerin, köylerin, herkesin sesi olacağız."

Seçim bildirgelerinde yer alan mazotu 1,5 liraya nası vereceklerinin iktidar tarafından sorulduğunu dile getiren Milletvekili Adayı Prof Dr Gaye Usluer, "Mazotu bedava vereceğiz demiyoruz, mazotun rafineriden çıkışı zaten 1.21 lira, gemisi, yatı olana 1,5 liraya verebiliyorsanız, çiftçiye neden 1.5 liraya vermiyorsunuz" diye sordu.

SANDIĞIN MÜHRÜ VATANDAŞIN ELİNDE

CHP Milletvekili Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, bu seçimin diğer seçimlerden çok daha önemli olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sandığın mührü vatandaşın elinde. Sandıkta vatandaş kendi geleceği için oy kullanacak. Yeter şimdi söz bizde diyecek. Demokrasi eşitlik, hukukun üstünlüğü diyerek iktidara gelenler, bir araca benzettikleri demokrasiden indiler. Şimdi de çiğnemeye çalışıyorlar. Milletimize güveniyoruz ve buna izin vermeyeceğini biliyoruz. Gelin oy verin gitsinler." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Gaye Usluer Eskişehir Günyüzü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title