Haberler

Millet Cengaver Duruşunu Dünyaya Gösterdi

Güncelleme:

Mevlana Meydanı'nda yapılan milli irade nöbetinin 21. gününe de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik katıldı.

Meydandaki coşkulu kalabalığa seslenen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türk halkının vatan söz konusu olunca, bugün olduğu gibi her dönem şaha kalktığını dile getirdi.

Mevlana Meydanı'ndan Türkiye'nin düşmanlarına seslenen Bakan Çelik, "Yapmadığınız fitne, entrika kalmadı. Konya'nın Mevlana Meydanı'ndan haykırıyoruz; fitneleriniz, entrikalarınız başınıza çalındı, başaramadınız, başaramayacaksınız. Nene Hatunlar, Seyit Onbaşılar burada. Onlar yaşadıkça başaramazlar. Çünkü Nene Hatun Ruhu ölmedi, Seyit Onbaşı'nın ruhu yaşıyor" diye konuştu.

Türk halkının tarihinde 15 Temmuz akşamındaki kadar büyük bir fesat çetesiyle karşı kalmadığına dikkat çeken Çelik, şunları söyledi: "Bunların yaptığı şeytanın aklına gelmez. Bunlar şeytanı sollayan büyük şeytanlardır. PKK'yı biliyoruz. 30 yıldır neler çektiğimizi biliyoruz. Ama şimdi karşı karşıya bulunduğumuz terör örgütü çok yönlü bir terör örgütü. Öncelikle ibadetle insanları aldattılar. Orda kalmadı, ibadeti ticarete alet ettiler. 15 Temmuz akşamı gördük ki, bunların ihaneti öyle bir boyuta ulaştı ki, ibadetle aldattılar, kandırdılar, ticaretle sömürdüler ve ihanetle 15 Temmuz akşamı bu aziz milleti arkadan hançerlediler."

Milletin cengaver duruşunu dünyaya gösterdiğini kaydeden Çelik, "Bu mesele memleket meselesi. Bir parti meselesi değil. Bağımsız bir hür devlet olma, bayrağı indirmeme meselesi. Dertleri bu bayrağı indirtmek, bu ülkeyi bölmek, Suriye'ye dönüştürmek. İşte bu aziz millet bunun farkına vardı ve sağlam bir duruş gösterdi. Onun için şehitlerimize Allah'tan rahmet, polislerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Özel Harekatçı kardeşlerimize özellikle şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin toplantısına katılan birliğin Lübnan Başkanı Şeyh Ahmed El Ömeri de Türk halkını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktığı için tebrik etti.

Millî irade nöbetinin 21. gününde Vali Yakup Canbolat, AK Parti Milletvekilleri Hüsniye Erdoğan, Leyla Şahin Usta, Mehmet Babaoğlu, Recep Konuk, Halil Etyemez, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, ilçe belediye başkanları da hazır bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Faruk Çelik Nene Hatun Türkiye Konya Güncel Haberler

title