Haberler

Milas'ta Yangından Geriye Acının Fotoğrafları Kaldı

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ören beldesinde yerleşim yerlerine yakın bölgede çıkan orman yangını vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ören beldesinde yerleşim yerlerine yakın bölgede çıkan orman yangını vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Yangından geriye siyaha bürünmüş alanlar ve telef olmuş hayvanların acı fotoğrafları kaldı.

Milas'a bağlı Ören beldesinde bulunan Kale Mevkii'ndeki su deposu yakınlarındaki zeytinlik alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede ormanlık alana sıçradı. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangına ilk müdahaleyi vatandaşlar kendi imkanlarıyla gerçekleştirdi. Yangın ihbarını alan Milas Orman İşletme Müdürlüğü, yangına kısa sürede havadan ve karadan müdahale etti. Söndürme çalışmalarına Ören Belediyesi'ne ait ekipler de katılırken; yangına 4 helikopter, 10 arazöz ve 80 işçi katıldı. Arazinin engebeli ve sarp yapısı karadan yapılan müdahaleyi güçleştirdi. Yangında Keramos Kenti'ne ait kale kalıntıları ve doğal yaşam zarar gördü. Yangından geriye siyaha bürünmüş alanlar ve telef olmuş hayvanların acı fotoğrafları kaldı.

4 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangını değerlendiren Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, yangının kontrol altına alındığını belirterek, soğutma çalışmalarının sürdüğünü ve tüm tedbirlerin alındığını söyledi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milas Muğla Ören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title