Haberler

Milas'ta Trafolar Türk Motifleriyle Süsleniyor

Milas Belediyesi Kültür Sanat Birimi, şehirdeki elektrik trafolarını Türk kültürüne damga vurmuş nükteci ve masal kahramanlarıyla süslüyor.

Milas Belediyesi Kültür Sanat Birimi, şehirdeki elektrik trafolarını Türk kültürüne damga vurmuş nükteci ve masal kahramanlarıyla süslüyor.

Milas Belediyesinin kısa süre önce başlattığı elektrik trafolarını renklendirme çalışması, trafoların oluşturduğu görüntü kirliliğini ortadan kaldırarak, trafoları kentsel dokuyu güçlendiren yapılara dönüştürüyor. Halil Menteşe Parkı içindeki trafodan başlatılan çalışma Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu Kadriye Taç ve aynı okulun grafik bölümü 1. Sınıf öğrencisi Güven Göktepe tarafından tamamlandı. Adım adım ilerleyen proje vatandaşlardan da takdir topluyor.

TRAFODAKİ KÜLTÜREL SİMGELER

Elektrik trafolarını renklendiren projeyle, tarihi-kültürel değerlerin yaşatılmasına dikkat ediliyor. Halil Menteşe Parkı'ndaki trafo tarihi bir Milas evi görünümünü alırken; Ahmetçavuş Mahallesi'ndeki bir trafo da Nasrettin Hoca, Keloğlan ve tütün diken kadın figürleriyle resimlenerek süsleniyor. Trafoyu kültür anıtına çeviren Resim Öğretmeni Deniz Debre ve Milas Sanatçılar Derneği Başkanı Mehmet Nergiz, yaptıkları açıklamada yabancı karakter kullanmayı tercih etmediklerini belirterek, bunun yerine Türk kültürüne ait Nasrettin Hoca, Keloğlan ve yöresel bir figür olan tütün diken kadını resmettiklerini söylediler. 3 günlük bir çalışmayla trafo duvarında beliren resim çevreden geçenlerin beğenisini topluyor. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Belediyesi Menteşe Taç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title