Haberler

Milas'ta 150 Yaşındaki Caretta Caretta Sahile Vurdu

Milas’a bağlı Ören beldesindeki Çökertme koyunda sahile vurmuş ölü caretta caretta bulundu.

Milas'a bağlı Ören beldesindeki Çökertme koyunda sahile vurmuş ölü caretta caretta bulundu.

Milas'a bağlı Ören beldesindeki Çökertme koyunda sahile vurmuş koruma altındaki türler arasında yer alan caretta caretta bulundu. Yaklaşık 150 yaşında olduğu tahmin edilen caretta carettayı inceleyen Veteriner Hekim Musa Ayvaz, deniz kaplumbağasının kabuğunun sol üst bölümünden sert bir cisimle darbe aldığını belirledi.

ÇÖKERTME KOYU YUMURTLAMA BÖLGESİ OLABİLİR

Deniz kaplumbağalarının yumurtlamak için korunaklı sahilleri tercih ettiklerini belirten Ayvaz; "Bu canlılar yumurtlamak için korunaklı ve yerleşimden uzak kumlu sahilleri tercih eder. Çökertme koyundaki yerleşimden uzak sahiller caretta carettalar için bir tercih olabilir. Sahile vurmuş bu canlı üzerinde nekroskobi yaptığımızda, sırt kabuğunun sol üst tarafında büyük bir kırık tespit ettik ve çürümeye bakılırsa kaplumbağa yaklaşık 80 gün önce ölmüş olmalı. En az 150-200 yaşında olduğunu düşündüğümüz bu dişi caretta carettanın ölümüne bu kırık neden olmuş olabilir. Denizdeki kabuklular ve balıklarla beslenen caretta carettalar bu nedenle balıkçıların hedefi olabiliyor. Koruma altındaki bu tür için herkesin dikkatli davranması gerekiyor" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milas Ören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title