Haberler

Midyat Burçin Öğretmenin Görev Aşkı, Alçıdaki Ayağı Ile Ders Veriyor

Mardin'in Midyat İlçesi'ndeki Kocatepe İlk ve Ortaokulu'nda müzik öğretmenliği yapan Burçin Korkut, kırıldığı için alçıya alınan ayağı için doktorların iş göremez raporu almak yerine koltuk değneği ile her gün okula gelerek öğrencilerine ders vermesi taktir topladı.

Mardin'in Midyat İlçesi'ndeki Kocatepe İlk ve Ortaokulu'nda müzik öğretmenliği yapan Burçin Korkut, kırıldığı için alçıya alınan ayağı için doktorların iş göremez raporu almak yerine koltuk değneği ile her gün okula gelerek öğrencilerine ders vermesi taktir topladı. Midyat Seyitler Mahallesi'nde 585 öğrencisi bulunan Kocatepe İlk ve Ortaokulu'nda 2 yıl önce ilk atama ile göreve başlayan 23 yaşındaki Müzik Öğretmeni Burçin Korkut, geçtiğimiz hafta evde bulunduğu sırada ayağa kalkmak isterken dengesini kaybedip düşmesi sonucu sol ayak tarak kemiğini kırdı. Genç yaşına rağmen Burçin öğretmenin, 1-2 ay rapor alması beklenirken, doktorların rapor teklifini reddederek, "öğrencilerimi okulda yalnız bırakamam" sözleriyle sergilediği örnek tavır, okul yönetimi, öğrenciler ve velilerden büyük takdir topladı. Sol ayağı alçıya alınan ve koltuk değnekleri ile yürüyüp okula gelen Korkut, haftalık programına uygun bir şekilde derslere devam ediyor.

Aslen Adanalı olan Burçin öğretmen, babasının şoförlük yaptığını, annesinin de ev hanımı olduğunu belirterek, bir kız kardeşinin de henüz lisede okuduğunu söyledi. Öğrencilerinin eğitimden geri kalmaması için rapor almadığını belirten fedekar öğretmen Korkut, "Doktorum, 40 gün boyunca ayağımın alçıda kalacağını söyledi. 'İsterseniz raporunuz bittiğinde, tekrar gelebilirsiniz rapor almak için' dedi. Ben de tekrar gitmedim. Hatta Pazartesi günkü raporumu gittim bozdurdum. Çünkü, okula gelmek istiyordum. Okula gelme sebebim de; bir kere öğrencilerimi çok özlemiştim ve evde oturarak hiçbir şey yapamayacağımı ve hiç kimseye yararlı olamayacağımı düşündüm. Burada en azından çocuklar bir kelime öğrense bile bu benim için yeterli. Bir kelime bir kelimedir diye baktım. Fethi hoca da sağ olsun kabul etti, okula gelmemi ve oturarak ders anlatmamı. Bu şekilde ders anlatıyorum. Çocuklar açısından bu şekilde daha mutluyum. Evde oturmaktan daha iyi, yararlı hissediyorum kendimi en azından. 'Fedakar öğretmen falan' diyorlar, ama onun dışında herkes her şeye yardımcı olmaya çalışıyor sağ olsunlar. Hiç tek bırakmadılar. Teneffüslerde bile burası, sınıf öğrenci doluyor"dedi.

Öğretmeninin görev aşkı ve fedakarlığından çok etkilendiğini ifade eden Okul Müdürü Fethi Bilgiç de, "Bugün sınıflarımızı dolaşırken öyle bir sahneye şahit oldum ki sadece sustum. Ayağı kırılan bir öğretmenimiz vardı ve rapor almamıştı. Yatağında dinlenmesi gerekirken, kalkıp okula gelmiş ve dersine girmişti. Bu durumu gördüğünüzde duygulanmamak mümkün mü? Tabi ki mümkün değil. Ben bu fedakar ve görevine aşık öğretmenimizi kutluyorum. Bu örneklerin öğretmenlerimiz arasında artmasını diliyorum. Öğrencimizi düşünen öğretmenlere de çok ihtiyacımız var. Öğretmenime çok geçmiş olsun. En kısa zamanda tekrar sağlığına kavuşmasını diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocatepe Mardin Midyat Politika Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title