Haberler

Midilli'ye Sürüklenen Gençler, Heyecan Dolu Anları Anlattı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova Beldesi'nden sahilde buldukları bir sandalla Yunanistan'ın Midilli Adası'na sürüklenen üç genç, 6 gün sonra tekrar evlerinen dönmenin sevincini yaşıyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova Beldesi'nden sahilde buldukları bir sandalla Yunanistan'ın Midilli Adası'na sürüklenen üç genç, 6 gün sonra tekrar evlerinen dönmenin sevincini yaşıyor.

Heyecan ve korku dolu 6 gün geçiren gençler, yaşadıklarını denize açıldıkları yerde tekne içinde DHA muhabirine anlattı. Altınova SSK Dinlenme Tesisleri'nin önündeki kumsalda yüzerken, canlarının sıkıldığını belirten Mehmet Oğuzhan Akgün (15), "Karaya çekilmiş, dört metrelik tabanı delik fiber bir tekne vardı. Eğlenmek amacıyla tekneyi denize çekip, kıyıdan 20-25 metre kadar açıldık. Bu sırada fırtına çıktı. Sürüklenmeye başladık. Dönme çabalarımız işe yaramadı. Yorulunca, iyice rüzgara teslim olduk. Kendimizi akıntı ve rüzgara teslim ettik. Sandalımız parçalanmadan önce bir deniz feneri gördük. Sandalı oraya yöneltmeye çalıştık. Karanlıkta ellerimizi kürek gibi kullanırken, birden sandal kayalıklara bindirip, parçalanarak, battı. Kendimizi suyun içinde bulduk. Ancak, fenerin ışığı bize umut olmuştu. Çok bitkindik. Ancak, arkadaşlarımı, hayatta kalabilmemiz için yüzmemiz gerektiği konusunda bağırarak, sık sık uyarıp, moral vermeye çalıştım. Yarım saat yüzerek Midilli Adası'nda kıyıya çıkmayı başardık" dedi.

"SICAK DAVRANDILAR"

Karaya çıktığımız yerde bir köy olduğunu anlatan Akgün, "Yardım istemek için evlerin kapılarını çalmaya başladık. Üçüncü evdeki aile bize kapıyı açtı. İngilizce konuşup, derdimizi anlattık. Resmi makamlara telefon edip durumumuzu bildirdiler. 15 dakika sonra gelen polis ve sahil güvenlik ekipleri bizi hastaneye götürdü. Çok bitkin düşmüştük. Serum ve ilaç verdiler. Yeni kıyafet sağladılar. Kendimize gelince ifademize başvurdular. Bu arada doktor ve polisler, sürekli olarak bize çikolota, kek ve meyve suyu ikram etti. Çok sıcak davrandılar. Her gün ailelerimiz ile görüşmemizi sağladılar. Sonrası Türk resmi makamlarının girişimleri sonucu memleketimize geri döndük" dedi.

"PANİK YERİNİ TELAŞA BIRAKMIŞTI"

Geçlerden Aykut Yücel ise, bindikleri sandal, sürüklenmeye başlayınca paniklediklerini belirterek, "Su almaya başlayınca panik yerini telaşa bıraktı. Biraz eğlenelim derken başımıza gelmeyen kalmadı. Neyseki sağ salim ailelerimize kavuştuk. Bize bir arkadaş, dost gibi davranan Yunan polis, doktor ve askerlerine şükran borçluyuz. Bu bana ders oldu. Bir daha bilmediğim tekneyle denize açılmam" diye konuştu.

İki gencin aileleri de çocuklarına tekrar kavuştukları için mutlu olduklarını söyledi.

Ayvalık Lisesi öğrencisi Mehmet Oğuz Akgül (15), Altınova Lisesi'nde okuyan arkadaşları İhsan Yavuz (17) ve Aykut Yücel (16), geçen Cumartesi günü, Altınova Sahili'nde buldukları tek küreği olan, dört metrelik bir fiber tekneyle denize açılmıştı. Üç arkadaş kıyıdan uzaklaştıktan bir süre sonra fırtına nedeniyle sürüklenmeye başlamıştı. Teknedeki tek kürekle kırılınca geriye dönmeye gençler, Midilli Adası'na sürüklenmişti. Üç genç iki ülke arasındaki diplomatik görüşmelerin ardından dün Ayvalık Limanı'na getirilerek, ailelerine teslim edilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title