Haberler

MHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan."Şeker Fabrikası Bankaya Geçerse Ne Alım Yapacaktır Ne de Fabrikayı...

MHP Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Adapazarı Şeker Fabrikası'nın özel bir bankaya devredilmesi halinde fabrikanın çalıştırılmayacağını ve işçilerin de işinden olacağını ileri sürdü.

MHP Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Adapazarı Şeker Fabrikası'nın özel bir bankaya devredilmesi halinde fabrikanın çalıştırılmayacağını ve işçilerin de işinden olacağını ileri sürdü.

Erdoğan, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu patlamanın Türkiye'yi yasa boğduğunu söyledi.

Türkiye'nin her gün şehit haberleriyle karşı karşıya kaldığına işaret eden Erdoğan, hükümetin terör konusunda yapacağı doğrudan müdahalelere parti olarak destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Erdoğan, Adapazarı Şeker Fabrikası'nın devri için ihaleye çıkıldığını ancak herhangi bir firmanın teklif vermediğini dile getirdi.

Konuyu Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği'ne (PANKOBİRLİK) ilettiklerine dikkati çeken Erdoğan, PANKOBİRLİK'in bu anlaşmayı onaylaması halinde fabrikanın bankaya devredileceğini ifade etti.

Erdoğan, bu şekilde fabrikanın çalışmayacağını öne sürerek, "Dolasıyla bu fabrika alım yapmayacak demektir. Bundan sonra eğer şeker fabrikası bankaya geçerse ne alım yapacaktır ne de fabrikayı çalıştıracaktır ve çalışanları sokağa koyacaktır diye düşünüyorum" dedi.

Sakarya'da fındık üreticilerinin de zor durumda olduğunu kaydeden Erdoğan, fındık fiyatlarının düşük olduğunu ve üreticinin zarara uğradığını aktardı.

Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Çevreyle alakalı da son zamanlarda gelişmeler oluyor. Darıçayırı'nda çimento fabrikası üretime hazır hale geldi. Büyük alanlarda ham madde temin edilerek orada da bir çevre felaketinin yaşanacağı gözüküyor. Bu ve bunun gibi yerlerde gerekli kurumlar ve bakanlıklar tarafından tedbir alınması gerekiyor. Aksi taktirde çok daha büyük çevre felaketlerini yaşayabiliriz. Dolayısıyla buradaki duyarlılığa AK Parti'nin dikkat etmesi gerekiyor. Yanık Köyü'nde de taş ocağı faaliyeti var. Uzun zamandan beri de oradaki vatandaşların isyanı var. Buradaki vatandaşın tepkisine de dikkat edilmesi gerekiyor."

Muhabir: Uğur Subaşı / Mehmet Özcan

Yayıncı: Murat Paksoy - SAKARYA

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Erdoğan Adapazarı Sakarya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title