Haberler

MHP Redevanslı Sahaları TBMM Gündemine Taşıyacak

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Zonguldak’ta önümüzdeki günlerde sıkıntılı süreç yaşanacağını ifade ederek “Bunlardan bir tanesi de redevans sahalarının akıbetidir” dedi.

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Zonguldak'ta önümüzdeki günlerde sıkıntılı süreç yaşanacağını ifade ederek "Bunlardan bir tanesi de redevans sahalarının akıbetidir" dedi. Ayan, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ın sorunu TBMM gündemine taşıyacağını da aktardı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir'in redevans sahalarıyla alakalı çalışmalarını değerlendiren Hamdi Ayan, MHP'nin bu konuda destekçi olacağını ifade etti. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ın önümüzdeki hafta içerisinde redevanslı sahaları TBMM gündemine taşıyacağını aktaran Ayan, şöyle dedi:

"Öncelikle Zonguldak adına gerçekten önümüzdeki günler içerisinde sıkıntılı bir sürecin yaşanacağı aşikar bir duruma gelmiştir. Bunlardan bir tanesi de redevans sahalarının akıbeti ve durumudur. Bu konu ile ilgili TSO Yönetim Kurulu Başkanı başta olmak üzere heyetiyle birlikte sahaların yaşayabilmesi için elinden gelen gayreti harcıyor. Bu bakımdan kendisini takdir ediyoruz. Bir şeyler yapmaya çalıştığı belli oluyor. Tabii ki biz MHP olarak başkanımızdan şunu da beklerdik. Bunu bir eleştiri olarak almasınlar ama bir tavsiye olarak söylemek isteriz ki; TBMM'ye gidip AK Parti ve CHP milletvekillerine vermiş oldukları dosyalar var. Vekillere kendileri bu dosyaları sundular. MHP grubuna herhangi bir dosya verilmedi. Ama başkanımız il başkanlığı olarak bize de bunları gönderdi. Ben bunları inceledim. Özellikle redevans sahalarıyla ilgili olarak meclis grup başkanvekilimiz Erkan Akçay ile görüştüm. Önümüzdeki hafta içerisinde konuyu meclis gündemine taşıyacak. Zonguldak'ın olmazsa olmazı bir çıkmaza girdiğine dair hükümetin bu konuyla ilgili redevans sahası sahiplerinin beklediği ton başına maliyetin düşürülmesi gibi kalemlerin yerine getirilebilmesi için MHP Grup Başkanvekilimiz nezaretinde bu konuya çözüm bulunmaya çalışılacak. Dolayısıyla biz tabii ki muhalefet partisi olarak Zonguldak'ın önümüzdeki günler içerisinde yaşayacağı süreç haliyle burada yaşayan insanlar olarak bizleri de bağlıyor. Ne kadar geriye dönersek dönelim bu gün yaşanan ortada bir gerçek var. Arkadaşlarımız bu mekanizmayı döndüremeyecek duruma gelmişlerdir."

"EKONOMİK SIKINTILAR HAD SAFHAYA GELECEK"

Kiralama usulüyle çalışan özel ocakların kapatılması halinde Zonguldak ekonomisinin sıkıntılarının yüksek oranlara çıkacağını ifade eden Ayan, "Zonguldak'a sıcak para girişi olarak redevans sahaları çok önem arz etmektedir. Eğer onların kapatıldığını düşünecek olursak Zonguldak'ta artık ekonomik olarak sıkıntılar had safhaya gelecek. İktidar partisinin yapması gereken şudur. Zonguldak'tan ciddi manada oy almışlardır. Artık bunları söylemde değil eyleme geçirme zamanı da gelmiştir. O bakımdan biz kendilerine yapıcı olarak parti olarak ne katkımız olacaksa gerek TSO'nun arkasında olacağımızı, Metin Demir'in bu emeğinin boşa gitmemesi için elimizden geleni yapacağımızı ifade ediyoruz" diye konuştu.

"ZONGULDAK EŞİTTİR TTK'DIR"

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun durumu ile ilgili milletvekillerinin net bir açıklama yapmadığını öne süren Hamdi Ayan, "Araştırmalarımız devam ediyor. TTK'nın durumu ile ilgili. Milletvekilleri net bir şey söyleyemiyorlar. Bakın burası çok ciddi. Bununla ilgili bazı hemşerilerimiz bize şunu söylüyor; 'TTK'nın dışında siyasetiniz yok mu?' gibisinden. Bunu söyleyenlere de şunu söylüyorum; 'TTK'nın sadece taşkömürü olarak düşünmemek lazım gelir. TTK'nın sahip olduğu gayrimenkuller, araç tesisat gibi kalemlerine baktığınız zaman burası ayrı bir yer ve ayrı bir değer. Bu bakımdan Zonguldak eşittir TTK'dır. TTK'nın yanına da redevans sahalarını koyabilirsiniz. Çünkü bu şehrin başka bir yeri yok. Bu konuda çıkar üç milletvekili net olarak tavırlarını koyar. Bunların tamamı bahsettiğimiz konular şu anda muallak. Biz bunlarla ilgili olarak üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızı da ifade ediyoruz" dedi.

ÖZBAKIR'A HASTANE ELEŞTİRİSİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın hastane yeri ile ilgili kamuoyunda yaptığı açıklamaları eleştiren Hamdi Ayan, "AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın kamuoyunda bir açıklaması var. Şimdi bu çok talihsiz bir açıklamadır. Biz bundan ne anlıyoruz? Sayın Özbakır burada 'Bir şeyler biliyorum desinler' diye mi söyledi. Yoksa yeni bir gündem oluşturmak için rastgele mi konuşuyor? Belli değil. Bir iktidar milletvekilinin yapacağı bir açıklama değil. Orada bahse konu hastanenin temeli atılmış, katlar çıkılmış. Belirli bir yol alınmış. Bu yeni yerin adı ne? İhale bu kadar çok uzun sürecek nesi var? Neden yapılmıyor? Bunlara da açıklık getirmesi lazım gelir. Bu işler böyle artık Zonguldak'ta lay-lay-lom siyasetinin bitmesi lazım gelir. 13 yıldır bunu yaptılar. Yeni seçildiler, 191 bin oy aldılar. Yapılan açıklamalar yine talihsiz açıklamalardır" şeklinde konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erkan Akçay Hamdi Ayan Zonguldak Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title